Роздумуючи над покупкою iPhone 13 Pro бу, більшість задають собі питання – А чи варто купувати цей смартфон Apple, коли вже на носі 2024 рік? Можливо, краще почекати зниження ціни на айфони 2022, 2023 років?

Попри те, що моделі вже 2 роки, вона є однією з таких, що продаються найбільш. При чому, не лише нові апарати, а й вживані. Але, якщо ціна пристроїв з коробки стартує від 40 000 грн, то бу техніку можна купити від 27 000 грн, економія до 13 000 грн. Вже один аргумент «ЗА», щоб замовити Айфон 13 Про бу. Що ще в ньому хорошого, та стільки модель буде актуальною? Читайте огляд характеристик та робіть свої висновки.

Скільки ще буде актуальним Айфон 13 Про?

iPhone 13 Pro бу – характеристики


Зрозуміло, що у вживаному апараті все та ж начинка, що й у новому. «Професійний» Айфон 13 можна назвати золотою серединою між актуальним функціоналом та ціною. Звісно, з урахуванням сучасного ціноутворення. За великим рахунком, і попередня серія вийшла досить непоганою, але все ж iPhone 13 Pro бу покращений за всіма статтями, там, де це лише можна було зробити.

Процесор

A15 Bionic став на 10-15% потужніший, ніж A14 Bionic. Так, він не дотягує до потужностей 3-нанометрового A17 Pro, але для багатьох це й не важливо. A15 Bionic – це абсолютно актуальний процесор на даний момент. Всі смартфони Apple на ньому отримуватимуть оновлення прошивки ще років 4-5. Достатній запас часу, погодьтеся.

Екран

OLED, високі показники яскравості. Тут все прямо за принципом потрібно і досить. Старша модель Айфона 13 отримує максимум фішок: діагональ 6,69 дюйма, 2556×1179 пікселів, 460 ppi. А ще 120 Гц за яскравості 2000 ніт. На практиці все виглядає надзвичайно: яскраві природні кольори, чудова видимість навіть за яскравого сонця, глибокий чорний, гранична контрастність…. Працювати з таким екраном в задоволення.

Камера

Діафрагма 1.6 основної камери, стабілізація зсувом матриці, 4К відео, нічний режим, фотографічні стилі. В Айфоні 13 Про бу є все потрібне і навіть більше. Характеристики камери такі:
  • 3 об’єктиви по 12 МП (основна 12 МП з розміром діафрагми ƒ/1.5 та оптичною стабілізацією, надширококутна – 12 МП (ƒ/1.8), телефото – 12 МП (ƒ/2.8.)
  • Автоматичний фокус із технологією Focus Pixels.
  • Photonic Engine.
  • Технологія Deep Fusion.
  • Спалах Retina Flash.
  • Smart HDR 5.
  • Портретне фото з налаштуванням фокусу та контролем глибини різкості.
Батарея та автономність

В пристрої встановлено акумулятор 4325 мАг, що приблизно на 15% більш автономний за попередника. Це додало 2-3 години на час роботи, а вони ніколи не бувають зайвими. Отже, це перший смартфон Apple з 2018 року, якому розробники добре прокачали батарею і навіть лише заради неї має сенс купити iPhone 13 Pro бу, а не, наприклад, 12 чи 11.

Ціна на Айфон 13 Про бу


Вартість вживаного iPhone залежить від його стану, зношеності батареї та, як і у випадку з новими пристроями, від об’єму внутрішнього накопичувача. В магазині бу техніки «ЯК НОВИЙ» ціна Айфона 13 Про від 27к грн.

Чи варто купувати бу Айфон 13 Про в 2023 році?


Напевне, це найбільш правильний вибір, якщо ви хочете отримати максимум від смартфону за розумні гроші у 2023 році. Тут і 120 Гц екрану, і потрійна камера – все, майже як у найновіших «яблучних» флагманів. Але значно дешевше. То, чому б не купити? В інтернет-магазині «ЯК НОВИЙ» доступні всі конфігурації – iPhone 13 Pro бу та вітринні варіанти з доставкою в магазини в Харкові, Києві, Дніпрі, Одесі, та Новою поштою по Україні.

Читайте на тему: Айфон за підпискою: озвучено ціни на різні моделі


Поделитесь в соцсетях: