Вчені констатують: габарити жіночого населення в світі поступово зростають і разом з цим збільшується й розмір жіночої стопи. Така тенденція не дуже подобається жінкам, а для деяких з них це є справжньою трагедією.

Так, наприклад, у Великобританії розмір жіночої ніжки за останні двадцять років у середньому збільшився на півтора розміри. А водночас зі стопою збільшується й кількість жіночих комплексів.

Психологи навіть говорять, що страх називати свій справжній розмір ступні стає масовим явищем серед жіночого населення світу. Десь близько половини британок схильні брехати про це.

До того ж такі комплекси призводять до появи інших повсякденних труднощів, адже такі жінки намагаються приховати розмір ноги за допомогою довгих брюк чи суконь. Вісім з десяти жінок, котрі мають 39-й чи 40-й розмір ноги, почуваються ніяково при відвідуванні взуттєвого магазину. Більшість з них зізналися, що їм здається ніби кожна людина, котра перебуває в торговому залі, дивиться лише на неї.

Між тим фахівці впевнені, що закономірність збільшення розміру стопи пов’язана з тим, що сучасні жінки стають більш крупними. І винна в цьому лише еволюція.


Поделитесь в соцсетях: