Микола Азаров у рамках підготовки змін, які будуть внесені до державного бюджету 2013 року, доручив МОЗ та Міністерству фінансів виділити кошти на препарати, які необхідні хворим на ВІЛ-інфекцією, а також на спеціальне обладнання, необхідне протитуберкульозним установам для поліпшення діагностування даного захворювання та боротьби з ним.

Прем’єр-міністр вважає, що такі заходи дадуть можливість значно покращити динаміку боротьби із захворюваннями, які по своїй суті мають соціально небезпечний характер. Варто також звернути увагу на те, що таке рішення обумовлене тенденціями, що були започатковані ще у 2012 році, коли на боротьбу із СНІДом та туберкульозом було виділено достатню кількість коштів, які були направлені на реалізацію комплексних програм у цій сфері.

Також необхідно сказати, що голова Уряду доручив Мінздраву, Мінфіну, Мінекономрозвитку та іншим відомствам на протязі тижня розробити та представити нову програму, що має включати заходи із діагностики та боротьби із різноманітними видами вірусного гепатиту. Основною метою розробки цільової програми є комплексне вирішення поставленої задачі, яка на сьогоднішній день є доволі важливою для українського суспільства.


Поделитесь в соцсетях: