Напевно, кожні батьки хотіли б дізнатися, наскільки схильна їхня дитина до повноти чи ожиріння. Виявляється, дізнатися про це не так і складно. Так, вчені Імперського Коледжу у Лондоні встановили декілька факторів, які можуть розповісти про це.

Під час дослідження експерти проаналізували записи стосовно 4000 новонароджених у Фінляндії, звертаючи увагу на такі показники як вага, з якою вони народилися, а також індекс маси тіла батька. Коли дітям виповнювалося 7 і 17 років їх знову зважували. Після цього складали спеціальне рівняння, яке і давало можливість виявити ймовірність ожиріння.

Найбільше значення у рівнянні мають звички у раціоні харчування тієї чи іншої родини. На думку дослідників, саме звичка вживати нездорову та некорисну їжу, відсутність занять спортом, дуже часто закінчується надмірною вагою у дітей. Цей показник має такий же вплив як і генетичні фактори.

Крім того, дослідження показало, що все більше чоловіків в сучасному світі мають надмірну вагу, а це означає, що ризик ожиріння у дітей таких батьків значно більший. Про те всі ці фактори можна контролювати. Наприклад, дещо змінивши раціон дитини і збільшивши кількість часу проведенного на свіжому повітрі, дозволить знизити ризик надмірної ваги.


Поделитесь в соцсетях: