Кондиціонер – це великий помічник у спекотні дні. Його головне призначення – приносити приємну прохолоду. Однак цей стереотип можна вважати застарілим, оскільки сучасні прилади можуть працювати як на охолодження, так і на обігрів.

Кондиціонери останніх моделей здатні не тільки охолоджувати і очищати повітря, але і прекрасно обігрівати холодні приміщення. Більш того, як переконують виробники, оскільки кондиціонер працює, використовуючи принцип "теплового насоса", він набагато ефективніший, ніж будь-який з наявних на ринку обігрівачів.

При включенні функції обігріву внутрішній блок кондиціонера починає працювати як конденсат, а зовнішній стає випарником. Таким чином, кондиціонер з Climatcenter бере із зовнішнього повітря його тепловий потенціал, і використовувати його для обігріву кімнати.

Кондиціонери зимою: шкідливо чи корисно

Не випадково виробник завжди вказує, при якій температурі допустимо використовувати даний агрегат на обігрів. У той же час, як показує практика, краще не використовувати прилад на обігрів при мінусовій температурі. Найкраще його застосовувати в цій якості під час міжсезоння, наприклад, якщо центральне опалення ще не включено, або, коли воно вже відключено, а за вікном температура раптово знову наблизилась до нульової позначки.

Включення кондиціонера при температурі нижче нуля порушує його роботу і знижує його ефективність. А виділення конденсату в дренажний піддон може привести до його обмерзання і виведенню з ладу.

Кондиціонери і сухе повітря: чи є зв'язок?


Думка про те, що кондиціонери пересушують повітря, є досить поширеним. І в цьому твердженні є частка істини.

Справа в тому, що, коли прилад конденсує повітря, рідина, що утворилася, збирається у внутрішньому піддоні пристрою. Протягом однієї години кондиціонер стандартного розміру може вивести з приміщення до 2 літрів вологи.

Однак, як запевняють виробники, це кількість рідини несуттєво відображається на загальній кількості вологи в приміщенні. У всякому разі, не настільки, щоб це могло відбитися на стані здоров'я.

Бактерії і грибок в системі кондиціонування


Набагато більшої шкоди, ніж сухість, може принести шкоди здоров'ю зайва волога, як у приміщеннях, так і в самому кондиціонері. Справа в тому, що бактерії та інфекції найкраще розмножуються у вологому і прохолодному середовищі. Для цього прекрасно підходять умови, які створюються всередині даного агрегату.

Справа в тому, що як на фільтрах, так і в піддоні, в якому накопичується конденсована з приміщення волога, накопичується не тільки пил, але і бактерії з грибками. Саме вони, а не переохолодження повітря винні в простудних захворюваннях, що атакують працівників офісів навіть посеред літа.

Щоб знизити шкоду від сторонніх речовин в системі кондиціонування, достатньо періодично включати пристрій на режим осушення. При цьому осушується не тільки повітря, а й бактерії, що потрапили в машину разом зі втягнутим в нього повітрям.


Поделитесь в соцсетях: