Відомо, що існують бактерії, які здатні створити захист нашого організму від інсульту чи підтримувати чистоту шкіри.

Так, чергове дослідження «дружніх для шлунку» бактерій lactobacillus показало, що вони знижують рівень стурбованості у лабораторних гризунів. Цей вплив можна пояснити тим, що цей вид бактерій виробляє хімічну речовину GABA, яка викликає заспокійливий ефект у головному мозку.

Взагалі бактерії мають значний вплив на роботу мозку. І таке відкриття має велике значення для сучасної науки і медицини.

Найбільш розповсюдженою думкою на рахунок бактерій є думка про те, що бактерії забруднюють шкіру. На справді ж, занадто часте очищення шкіри за допомогою антибактеріального мила лише висушує її. І не лише за рахунок змивання шкірного жиру, але й через видалення бактерій, які допомагають підтримувати здоров’я шкіри. А якщо «хороші» бактерії зникають, в заміну їм можуть прийти «погані». Наприклад Propionibacterium acnes, поява яких призводить до прищів.

До речі, поцілунок допомагає обмінюванню бактерій між людьми. І це не завжди є шкідливим. Так, доведено, що деякі з них можуть захистити від інсульту. Про це заявляють вчені зі Швейцарії. Вони з’ясували, що пацієнти з діагнозом атеросклерозу мають дещо інший склад бактерій у кішковнику, ніж здорові люди. І якщо його змінити, завдяки додаванню мікроорганізмів, котрі виробляють антиоксиданти, то можна захистися ввід стенокардії і навіть інсульту.

І наостанок: деякі мікроорганізми допомагають зберегти стрункість. Про це свідчить те, що в організмі людей, страждаючих від надмірної ваги та ожиріння, виявились інші форми бактерій. До того ж мікроорганізми мають вплив і на медикаменти, які ми приймаємо. Саме тому, ліки не дають однакового результату у різних людей.


Поделитесь в соцсетях: