Солоне озеро Натрон, розташоване на півночі Танзанії, що неподалік від границі з Кенією, сховане між глибокими кратерами та вулканічними пагорбами, є найнижчою точкою Великої рифтової долини.

Клімат тут зазвичай суворий – біля озера неймовірна спека, занадто сухе повітря та пил, не сприяють туристичним поїздкам. Однак дехто все-таки відважується на подібну мандрівку може побачити найзахоплюючі види, які тільки можна відшукати в Танзанії.

Головною особливістю, яка відрізняє це озеро від інших, є, безумовно, його вкрай незвичайний червоний колір води. Однак так воно виглядає не завжди.

Під час сильного випаровування на поверхні озера утворюється корка з лужної солі, яка в результаті життєдіяльності мікроорганізмів, що мешкають в озері, забарвлюється в рожевий або червоний кольори.

Натрон – це єдине місце в східній Африці, де розмножуються малі фламінго, які знаходяться під загрозою зникнення. Озеро є найбезпечнішим місцем для розмноження птахів, оскільки його отруйне лужне середовище відлякує хижаків, що намагаються добратись до гнізд фламінго.