Інтернет-реклама – це один з головних інструментів боротьби брендів за клієнтів. Вона йде в ногу з часом, постійно вдосконалюється, з'являються нові канали комунікації з покупцями.

Важливо відстежувати ці зміни, щоб встигати адаптуватися до перетворень і завжди перебувати в руслі новітніх сучасних трендів рекламної індустрії. Переваги інтернет-реклами перед іншими видами реклами очевидні. На відміну від традиційних видів, будь то друкована або зовнішня реклама, інтернет дозволяє контролювати продажі, впливати на трафік і конверсію, а також оперативно реагувати на зміни на ринку, в купівельних перевагах, в бізнес-оточенні. Розглянемо види реклами в інтернеті, які існують на сьогоднішній день.

Основні види реклами в Інтернеті і їх особливості

Контекстна реклама в Яндекс.Директ і Google Adwords


Це такий тип реклами, яка орієнтована на запити користувачів, які в свою чергу дійсно зацікавлені в покупці. Наприклад, ви шукаєте пластикові вікна. Пишете в пошуковий рядок цей запит і система видає оголошення, перші три якраз будуть відноситися до пошукової реклами в Яндекс.Директ. Такі оголошення ще мають спеціальну мітку – Реклама.

Говорити про неї можна багато і довго. Щоб контекстна реклама працювала ефективно, потрібно розбиратися в її настройках. Тут не існує чарівних пігулок – потрібні знання і багато практики.

На перший погляд інтерфейс директів здається простим і навіть примітивним. Але в цій самій простоті і є складність. Якщо новачок вперше приступив до налаштування реклами, то йому, в першу чергу, необхідно знизити ризики, а в другу – набратися досвіду, щоб розбиратися хоча б у базових речах.

Таргетована реклама в соціальних мережах


Ще один вид реклами, який дозволяє проводити сегментування аудиторії таким чином, щоб звузити її до цільової. Тому перед тим, як націлювати, потрібно скласти детальний портрет ЦА для того, щоб вистрілити в клієнта максимально прицільно.

Тут можна застосувати принцип Паретто: 80% успіху всієї рекламної кампанії залежить від правильності вибору ЦА, а решта 20 уже від складання рекламного оголошення.

В налаштуваннях таргетированої рекламної кампанії теж є свої нюанси. По-перше, щоб вибрати ефективне рекламне оголошення, яке працює і приносить Ліди, потрібно постійно проводити спліт-тестування. Воно полягає в порівнянні кількох оголошень і виборі кращого. Тут необхідно тестувати, як картинки, так і текст в заголовках і описі рекламного послання.

Банерна реклама


Це реклама більше носить іміджевий характер, ніж комерційний. Не знаючи цього, багато власників бізнесу розміщують банер і чекають продажу. А їх – немає.

Її в основному купують великі бренди або відомі компанії для того, щоб закріпити в свідомості покупців ідею бренду. Основне її призначення – підвищення іміджу на ринку серед інших марок. Банерна реклама не вимагає багато дій. Потрібно створити макет і просто його розмістити на майданчику.

Тізерна реклама


Це реклама-загадка. Тизер – таке послання, яке включає частину інформації про товар, при цьому сам товар не показується. Як правило, оголошення складається з привабливої картинки, яка може ніяк не стосуватися товару, і тексту. Така реклама користується популярністю, тому що людська цікавість – це потужний тригер, який змушує перейти по посиланню і дочитати, що ж потрібно зробити, щоб, наприклад, розбагатіти за 2 дні.

Тизер можна вдало вписати в дизайн сайту таким чином, що користувач не відрізнить рекламу від анонса статті. Розміщують тизерну рекламу через спеціальні тизерні мережі. Але тізер таїть в собі і небезпеку: якщо користувачі перейдуть за посиланням і не знайдуть матеріалу, релевантного заголовку, реклама не принесе бажаного результату.


Поделитесь в соцсетях: