В суспільстві склалася думка, що після народження дитини в молодому віці можна швидше повернутись до попередніх форм, ніж після пологів у старшому віці. Вважається, що молодому організму значно легше спалювати зайві калорії завдяки більш швидкому метаболізму.

Однак, з цим зовсім не погоджуються спеціалісти, запевняючи, що насправді, чим старший вік жінки тим більше шансів в неї не позбутися зайвих кілограмів, котрі з’явилися під час вагітності.

Так, якщо перша вагітність та пологи трапилися у віці 19 років чи раніше, то на третину збільшується ризик стати жертвою надмірної ваги, ніж в більш старшому віці. Цей ризик вчені вирахували вже після впливу решти факторів, на кшталт раси та соціального статусу.

В результаті, дослідники Америки вперше за всю історію науки назвали підліткову вагітність одним з факторів прогнозування ожиріння.

Лише тільки в Великобританії близько 15% вагітних страждають від ожиріння. Ця цифра стрімко росте, й за 20 років була всього 7%.

Вчені неодноразово говорили про те, що принцип «їсти за двох» під час вагітності не допустимий, адже це може призвести до появи зайвої ваги, від якої не так просто позбавитись. До того ж надмірні кілограми можуть бути причиною проблем зі здоров’ям як у матусі, так і у майбутнього малюка.


Поделитесь в соцсетях: