Сили вчених всього світу направлені на розробку препарату, якому буде під силу попередити алергічні реакції, в тому числі й харчові. Адже кількість лише тільки дітей, котрі страждають на алергію, стрімко росте. Так, згідно статистиці близько десяти відсотків дітей мають алергію на ті чи інші подразники.

Спеціалісти науково-дослідницького центру Академія Салгренка при університеті міста Гетерборг, що у Швеції, впевнені, що одним з методів профілактики алергічних реакцій може стати ввод до раціону харчування малюків рибних блюд.

На протязі декількох років вчені спостерігали за 3000 малюків, котрим на початок дослідження виповнилося лише півроку.

Одній групі малюків почали давати рибні блюда, коли їм виповнився один рік. За словами дослідників, всього дві порції блюд в місяць знижували ризик розвитку таких алергічних хвороб як полліноз, алергія на пилових кліщів та екземи, щонайменше на 75% , у порівнянні з дітьми, котрі почали отримувати рибу в більш старшому віці.

До такої думки схиляються й вчені голландського медичного центру Еразма в Роттердамі. Згідно їх даних прикорм у вигляді риби варто вводити ще раніше - це дозволить знизити ризик появи бронхіальної астми на 36%.


Поделитесь в соцсетях: