26-річній жінці вдалось вилікуватись від нестерпного головного болю завдяки «вживанню» власної мозкової рідини. Сем Чаплін страждала на досить рідкісне захворювання під назвою внутрішньочерепна гіпертензія, яка призводить до накопичення в черепній коробці рідини, що давить на мозок. Стан дівчини був настільки тяжким, що, на думку лікарів, в неї мав статись інсульт.

Однак ескулапи змогли віднайти спосіб видаляти надлишки рідини із мозку Сем. Медики за допомогою шлунково-перитонеального шунту з’єднали її мозок та шлунок, дозволяючи дівчині перетравлювати власну мозкову рідину та зменшити таким чином тиск на мозок.

«Раніше моє життя було неймовірно важким. Я майже постійно знаходилась у ліжку, і мені себе було дуже шкода. Я просто не хотіла жити через безперервний жахливий головний біль. Жодні обезболюючі засоби мені не допомагали, тому коли мій лікар порадила встановити шунт, я навіть не вагалась», – розповідає дівчина.

Перші ознаки своєї недуги Сем помітила у січні 2010-го року під час роботи в барі. «Я працювала за барною стійкою, коли мій зір раптом погіршився, я навіть не могла розгледіти клієнтів. Я відчула себе якось дивно, тому одразу ж відправилась до лікарні», – говорить Сем.

Дівчину обстежили декілька різних фахівців, які запідозрили пухлину мозку. На щастя, пізніше цей діагноз не підтвердився. А ось справжню причину її проблеми лікарі встановили лише після люмбальної пункції.

Мозок кожної людини оточує рідина, що захищає його від ударів. Як виявилось, організм Сем виробляв втричі більше цієї рідини. Навіть вживання сімнадцяти різноманітних препаратів щодня не допомагали їй позбутись сильного головного болю.

Й лише в травні минулого року дівчині встановили шунт. Сем сподівалась, що їй одразу стане легше, однак мозку знадобився час, аби звикнути до чужорідного тіла. Через деякий час дівчині все ж вдалось повернутись до нормального життя, де жахливому головному болю просто не має місця.



Поделитесь в соцсетях: