Вчені попереджують, що за допомогою «смачненького» покращити поганий настрій не вдасться. Як з’ясували дослідники, споживання їжі, яка мала б приносити задоволення, навпаки здатне погіршити емоційний стан.

Фахівці Пенсильванського державного університету стверджують, що настрій погіршується після того, як учасники досліду з’їли щось смачне, але не дуже корисне, особливо у тих людей, хто піклується про власну фігуру.

Для підтвердження своєї гіпотези експерти провели опитування серед ста тридцяти однієї жінки. Їм потрібно було відповісти на питання стосовно емоційного стану та продуктів, якими вони щоденно харчуються. При цьому учасниці тесту не страждали на якісь харчові розлади, дотримувались здорового способу життя та стежили за своєю вагою.

Під час експерименту з’ясувалось, що у опитуваних, настрій яких і так був поганим, споживання нездорової їжі псувало його ще більше. З іншого боку, жінки, які перебували в гуморі під час вживання «смачненького», змін в своєму емоційному стані не відчували.

«Наше дослідження по суті є унікальним. Ми сподіваємось, що його результати допоможуть тим, хто свої негативні емоції намагається заїсти шматочком торту, тістечком або шоколадом», – відзначає співавтор Джошуа Сміт.


Поделитесь в соцсетях: