Вважається, що чим більше швидкісних і температурних режимів в фені, тим краще. Але насправді для ефективної сушки і укладання будь-якого типу волосся достатньо 2-3 температури і 3 швидкості обдування.

Якщо волосся тонке і коротке, то краще вибирати щадний режим сушіння – меншу швидкість і температуру. З укладкою ідеально справляється середня швидкість. А для швидкого і ефективного висушування довгого волосся краще використовувати максимальну швидкість.

Режими, потужність і іонізація фенів: що треба знати

Корисним буде режим холодного обдування. Він призначений для фіксації вже готової укладки. Відомо, що формування укладки відбувається саме при обдуві гарячим повітрям.

Але до моменту охолодження пасм цілком можливо, що первісна задумка втратить вигляд або трохи деформується. Якщо по закінченню «гарячої» укладки протягом 10 секунд пройтися холодним повітрям по сформованій зачісці, вона швидше зафіксується і збережеться довше.

Холодний обдув


Чому він називається «холодним пострілом»? Тому що цей режим зазвичай виноситься окремою кнопкою, яка розташовується над кнопками управління режимами і температурою, і працює рівно стільки, скільки утримується кнопка.

Потужність


Різні типи фенів, з якими можна ознайомитися тут, зазвичай мають різний діапазон потужності. Малопотужними визнані дорожні фени – вони розраховані на 600-1500 Вт. Для щоденного застосування, особливо на довгому і густому волоссі, вони малоефективні – процес сушіння затягнеться.
Побутові фени мають показник потужності вище – від 1500 до 2200 Вт. Це оптимальний рівень для використання фена кожен день.
Найвища потужність у професійних фенів – від 2200 до 2800 Вт. Вибирати найпотужніші моделі не рекомендується, якщо волосся тонке й ослаблене. Більш висока температура може тільки погіршити стан волосся.

Іонізація


Не так давно фени почали оснащувати іонізатором. Для чого він потрібен і як це працює?
Вбудований іонізатор – це генерація негативно заряджених частинок (іонів), яка нейтралізує заряд волосся і знімає статичну електрику.
В результаті укладка виглядає більш доглянутою. Власниці тонкого або кучерявого волосся оцінять цю функцію належним чином – геть «ефект кульбаби».

Вважається, що іонізація допомагає зберегти вологу в волоссі і перешкоджає пересушуванню волосся при щоденних укладках, але це питання спірне. Доглядальні засоби для волосся впораються з цим завданням більш ефективно, тому не забувайте про їх застосування, щоб зберегти красу і здоров'я вашого волосся.


Поделитесь в соцсетях: