Будь-яка епіляція в зоні бікіні може суттєво збільшити ризик виникнення вірусної інфекції шкіри, попереджують французькі дослідники. Вони виявили, що спричинені воском або бритвою мікротравми є своєрідною «відкритою брамою» для всіляких збудників захворювань.

Вірусна інфекція може легко розповсюдитись через тактильний контакт, дотики до забруднених об’єктів, наприклад, рушників, або статевим шляхом. У першій групі ризику знаходяться особи з послабленою імунною системою. До того ж чоловіки у цьому випадку ризикують власним здоров’ям анітрохи не менше за жінок.

Для підтвердження свої висновків щодо зв’язку між виникненням інфекцій та видаленням лобкового волосся французькі вчені проаналізували річні дані однієї з приватних клінік, де пацієнти робили епіляцію.

Виявилось, що після процедури шестеро з тридцяти осіб інфікувались контагіозним молюском. У ще десятьох спостерігались інші шкірні захворювання, зокрема бородавки, фолікуліт, рубці, кісти та врослі волоски. При цьому сімдесят відсотків пацієнтів для видалення волосся в зоні бікіні надали перевагу бритві.

«Епіляція зони бікіні досить небезпечна для здоров’я як жінки, так і чоловіка. У поєднанні з вологою та теплою середою інтимної області виникаюче після процедури подразнення є ідеальною умовою для розповсюдження різноманітних інфекцій», – відзначають фахівці.


Поделитесь в соцсетях: