Не дивлячись на те, що в більшості міст налічується сотні й тисячі вулиць, майже завжди є хоча б одна, яка стає популярнішою за інші, приваблюючи тим самим тисячі туристів. Можливо, це центральна вулиця міста або історичне місце чи центр нічного життя.

1. Ломбард-стрит, США
Ця вулиця в Сан-Франциско відома насамперед своєю частиною дороги з однобічним рухом. Саме тут на Ломбард-стрит є вісім крутих поворотів, які мешканці міста прозвали американськими гірками. До того ж завдяки їм вулиця має статус найбільш звивистішої в світі.

Найвідоміші вулиці світу


2. Еббі-роуд, Великобританія
На цій вулиці, розташованій на півночі Лондона, легендарні «бітли» зробили дев’яносто відсотків своїх записів. У квітні 1969-го року вони зібрались разом для запису свого останнього гуртового альбому, який назвали на честь вулиці. Сьогодні на цей перехід, що став обкладинкою платівки, приїздять тисячі туристів.

Найвідоміші вулиці світу


3. Голлівудська алея Слави, США
Алея Слави, що тягнеться вздовж розташованого в Лос-Анджелесі Голлівудського бульвару, складається з серії вбудованих в тротуар зірок, що «сяють» на честь відомих музикантів, акторів, продюсерів, режисерів, діячів та театральних колективів за їхній вклад в мистецтво. На цій алеї увічнені понад дві тисячі чотириста зірок.

Найвідоміші вулиці світу


4. Бульвар Ла-Рамбла, Іспанія
Усаджений деревами бульвар вважається найжвавішою вулицею Барселони. Насправді він складається з декількох маленьких і різних за стилем вуличок.

Найвідоміші вулиці світу


5. Орчард-роуд, Сингапур
Орчард-роуд є головною торгівельною вулицею Сингапура, яку регулярно відвідують не тільки місцеві жителі, але й туристи. До того ж тут розташована офіційна резиденція сінгапурського президента.

Найвідоміші вулиці світу


6. Каосан-роуд, Таїланд
Ця невеличка вулиця є однією з найвражаючих пам’яток Бангкоку. Раніше тут торгували переважно рисом, а сьогодні всесвітньо відома Коасан-роуд щорічно приваблює безліч туристів. Тут можна віднайти дешеве житло, продуктові лавки, бари, магазини, ресторани, туристичні агентства та інтернет-кафе.

Найвідоміші вулиці світу


7. Уолл-стрит, США
Вузька вуличка, що прямує від Бродвею до Іст-Рівер, є не тільки історичним фінансовим центром, а й «домівкою» Нью-Йоркської фондової біржи. Уолл-стрит було названо на честь стіни, яку тут звели голландці у сімнадцятому столітті для захисту своїх поселень.

Найвідоміші вулиці світу


8. Via Dolorosa, Ізраїль
У перекладі з латини назва цієї відомої ієрусалимської вулиці означає «путь скорботи». Саме по ній до свого розп’яття ішов Ісус Христос.

Найвідоміші вулиці світу


9. Лас-Вегас-Стріп, США
Як відомо, розташований у центрі Невади Лас-Вегас є всесвітнім центром азартних ігор. Свої послуги туристам тут готові надати казино, бари, готелі, ресторани та всілякі розважальні заклади.

Найвідоміші вулиці світу


10. Єлисейські поля, Франція
З безліччю кафе, кінотеатрів та магазинів Єлисейські поля є найвідомішою вулицею світу. До того ж це одна з найпрестижніших торгівельних вулиць французької столиці. Верхні поверхи зазвичай займають офіси, однак дозволити собі мати офіс або мешкати на Єлисейських полях може далеко не кожний.

Найвідоміші вулиці світу