Колись відбудовані для захисту, сьогодні ці величні споруди здаються нереальними. Саме замки є тим зв’язком з минулим, де дійсність переплітається із казкою, а історія з легендами.

1. Замок Гогенцоллерн, Німеччина
Ця казкова споруда була зведена в одинадцятому столітті. Однак у 1423-му році історичне володіння прусських монархів та німецьких імператорів було повністю зруйноване, а в 1461-му знов відновлене.

Найвражаючі замки світу


2. Касл-Ховард, Великобританія
Насправді це просто розкішний будинок, який вже понад триста років є власністю родини Ховардів. Будівництво споруди було розпочато у сімнадцятому сторіччі й тривало десь п'ятнадцять років.

Найвражаючі замки світу


3. Алькасар в Сеговії, Іспанія
У дванадцятому столітті цей замок використовувався як фортеця. До того ж він має унікальну особливість – ззовні Алькасар нагадує ніс корабля.

Найвражаючі замки світу


4. Замок Хімедзі, Японія
Зведений в чотирнадцятому сторіччі замок складається з вісімдесяти трьох дерев’яних споруд. Його двір побудований таким чином, щоб ті, хто туди заходить, заблукали.

Найвражаючі замки світу


5. Празький Град, Чехія
Цей замок є не тільки візитівкою чеської столиці, але й найдревнішим замком світу. Будівництво його перших споруд датується початком дев’ятого століття.

Найвражаючі замки світу


6. Замок Пелеш, Румунія
Розташований у живописному куточку країни замок є насправді казковою спорудою. Його будівництво розпочалось в 1873-му році, до того ж його зводили робітники, що розмовляли чотирнадцятьма мовами.

Найвражаючі замки світу


7. Замок Шмбор, Франція
Це найвеличніший замок французької долини Луара має чотириста сорок кімнат та триста шістдесят п’ять камінів. Відомо, що він використовувався королем Франциском І у якості мисливського будиночка.

Найвражаючі замки світу


8. Замок Нойшванштайн, Німеччина
Ця велична споруда була побудована на замовлення баварського короля Людвіга ІІ. Замок, реконструкцію якого було розпочато наприкінці дев’ятнадцятого століття, є одним з найбільш відвідуваних туристами місць.

Найвражаючі замки світу


9. Замок Корфе, Великобританія
Не дивлячись на те, що від замка лишились самі руїни, він все одно виглядає надзвичайно велично. Його було збудовано у дев’ятому столітті, однак є імовірність, що він міг бути зведений раніше. Та частина споруди, що лишилась сьогодні, була реконструйована в одинадцятому сторіччі.

Найвражаючі замки світу


10. Замок Мацумото, Японія
Розташований неподалік Токіо замок звели в 1504-мі році, а мешкали в ньому до середини дев’ятнадцятого століття. Сьогодні Мацумото є національним скарбом країни.

Найвражаючі замки світу


11. Замок Єльц, Німеччина
Ця вражаюча середньовічна споруда є власністю одного роду, який мешкає тут протягом 800 років. Сьогоденний власник граф Карл фон Єльц – представник тридцять третього покоління родини.

Найвражаючі замки світу


12. Замок Ейлен-Донан, Шотландія
Зведений в тринадцятому столітті замок на сьогодні є найвідомішою пам’яткою країни. Фортецю перебудовували не менше чотирьох разів. Востаннє його відновили в 1932-му році, і з того часу замок відкритий для відвідувачів.

Найвражаючі замки світу


13. Замок Невшатель, Швейцарія
Побудований наприкінці десятого сторіччя замок був подарунком бургундського короля Рудольфа ІІІ своїй дружині. Сьогодні тут розташований суд та адміністрація округу.

Найвражаючі замки світу


14. Фортеця Гвіата, Сан-Марино
Зведена в одинадцятому столітті фортеця є символом італійського міста Сан-Марино. Деякий час на її території знаходилась тюрма.

Найвражаючі замки світу


15. Замок Конуї, Уельс
Ця рельєфна фортеця була зведена в тринадцятому сторіччі Едвардом І. Її будівництво було найдорожчим проектом за всю історію Уельсу та коштувало монархові п'ятнадцять тисяч фунтів.

Найвражаючі замки світу