Маленька Ліанг Сяосяо із китайського міста Чанша поводить себе як і всі звичайні діти. Вона дуже весела та грайлива. Ось тільки мініатюрні пропорції тіла маляти видають, що все не так райдужно, як хотілося б. Крихітка Ліанг вважається найбільш маленькою в світі у віці трьох років.

Дівчинка, що народилася з вагою біля одного кілограму та зростом усього тридцять три сантиметри, стала четвертою в світі дитиною, якій пощастило вижити після народження з такою критичною вагою. Наразі вага Ліанг складає два з половиною кілограми, а зріст – п’ятдесят чотири сантиметри.

Крихітка була повністю обстежена медичними працівниками однієї із китайських клінік. Висновки лікарів виявилися невтішними – на їх думку, у всьому винне рідкісне генетичне захворювання, яке не підлягає лікуванню. Не дивлячись на це, мати Ліанг безмежно любить та пишається своєю крихітною донькою.

Перші шість місяців свого життя дівчинка знаходилась в палаті інтенсивної терапії однієї із американських дитячих лікарень. Лише коли ескулапи впевнились, що здоров’ю та життю дитини ніщо не загрожує, маля разом із мамою виписали додому. Яких-небудь прогнозів відносно подальшого зростання дівчинки лікарі зробити не можуть.

Нагадаємо, що на даний час згідно з Книгою рекордів Гіннеса найбільш маленькою жінкою в світі вважається жителька Індії Джиоті Амге. Її зріст становить 62,8 сантиметри. Можливо наступною рекордсменкою у цій категорії стане саме Ліанг.