Книга рекордів Гінесса знов поповнилась новим досягненням – дизайнер Джош Шолом склав найдовшу стіну з кубиків Рубіка. Довжина рекордної стіни, яку дизайнерові дозволили створити у його рідному місті Торонто, склала шістдесят сім метрів, а висота досягла чотирьох метрів.

Всього на зведення стіни знадобилось вісімдесят п’ять тисяч сімсот дев’яносто чотири кубики, на які Шалому довелось витратити десь 1,3 мільйони доларів, однак чоловік все ж задоволений досягнутим результатом.

За словами 53-річного канадського дизайнера, він вже понад п’ять років створює витвори мистецтва виключно із кубиків Рубіка, при цьому він давно мріяв створити шедевр, який би визнали представники Книги Гінесса. Тож Джош, який просто захоплюється Китаєм, вирішив скласти з головоломок цілу стіну з видами на місто Макао, щось на кшталт Великої китайської стіни.

На створення рекордної споруди було витрачено дев’яносто днів, п’ять тижнів з яких канадець лише правильно складав кубики Рубіка, а ось змонтувати їх у стіну митцю допомогла команда з двадцяти п’яти помічників.

«Мене надихнула вражаюча архітектура, яку я бачив у Китаї, де старовинні храми чудово поєднуються із сучасними будівлями. Тому мені закортіло створить щось, що б демонструвало старий і новий Китай. До того ж я хотів створити такий шедевр, який би заінтригував та причарував людей, а також зацікавив молодь своїм унікальним способом створення», – зізнається рекордсмен.