Стрес по своїй суті є внутрішньою реакцією людини на різноманітні зовнішні подразники. Однією з основних проблем сьогодення є саме боротьба зі стресом, адже на даний момент більшість людей страждають від цього недомагання.

Свій внесок у вирішення цієї проблеми зробили і соціологи, провівши дослідження, в якому було опитано 1500 людей. Результати опитування показали, що найкращим способом боротьби зі стресом є шоппінг. Близько 40% чоловіків та 65% жінок зізнались, що знімають стрес саме в магазинах.

Для більшості респондентів відвідування магазину є найефективнішим засобом покращення настрою. Так, наприклад, близько 20% опитаних сказали, що ходять в магазин після роботи. Близько 14% йдуть в супермаркет за чимось смачненьким та обновкою після того, як отримують погану звістку. Ще 12% респондентів розказали соціологам про те, що в супермаркети їх приводить сварка з близькою людиною.

Такий спосіб боротьби зі стресом став ще більш привабливим завдяки розвитку інтернет-магазинів. Тепер нікуди не треба ходити, тому що потрібний товар можна замовити, не встаючи з крісла. Також шоппінг привабливий ще й широким вибором товарів і доволі низькими цінами.


Поделитесь в соцсетях: