Для приватного будинку, де є можливість спорудити лазню, необхідна постійна наявність дров. Готувати їх за допомогою ручної пилки – дуже тривалий та незручний процес. У цьому випадку на допомогу господарям приходить бензопила – незамінний інструмент не тільки для заготівлі дров, але й для всіх будівельних робіт, пов'язаних із деревом.

Робота з бензопилою: підготовка, безпека та догляд

Бензопили діляться на 3 основні класи:
  1. Побутові.
  2. Напівпрофесійні.
  3. Професійні.
До першого – відносяться недорогі бензопили для простих домашніх робіт. Вони дозволяють легко пиляти дрова, економічні та має невелику вагу. Дуже зручні в експлуатації.

Напівпрофесійні бензопили використовують найчастіше для валки дерев. Також це добрий варіант для ремонтно-будівельних робіт. Таким інструментом можна користуватися до 10 годин на день з перервами для захисту від перегріву.

Професійні інструменти служать до роботи аж до 16 годин. Цим вони відрізняються від попереднього варіанта.

Купити бензопилу в Україні можна на сайті Karat-elektro.in.ua. Тут представлені множинні моделі з різними характеристиками від відомих виробників.

Підготовка до роботи


Важливо пам'ятати, що бензопила є небезпечним інструментом. Тому перед початком роботи потрібно уважно оглянути її стан. Для цього перевірити натяг ланцюга пристрою, залити масло для змащування деталей, а також заправити паливною сумішшю. І лише після цього запускати інструмент.

Щоб уникнути травм:
  • пилу треба тримати двома руками;
  • при роботі потрібно стояти трохи збоку від пили, але ніяк не ззаду;
  • спина має бути рівною;
  • ноги варто розставляти ширше;
  • добре мати каску та спецодяг
Під рукою завжди має бути аптечка. Вона стане в нагоді для надання першої медичної допомоги. Також варто тримати при собі мобільний телефон або свисток, щоб у разі НП швидко звернутися за допомогою.

Експлуатація при низьких температурах


При роботі з інструментом в холодну пору року, коли температура повітря опускається нижче 0°C, потрібно прогріти карбюратор, щоб паливна суміш кристалізувалася. Сама пилка повинна також бути адаптована до таких температурних режимів.

Догляд за бензопилою


Насамперед необхідно позбутися сміття на ланцюгу. Після цього перевірити як вона натягнута і звернути увагу на стан мастила для двигуна. При частій роботі з інструментом варто час від часу змінювати ланцюг та інші дрібні деталі.

Джерело: karat-elektro.in.ua

Раніше ми розповідали, як вибрати бензопилу: правила покупки.


Поделитесь в соцсетях: