Врожай будь-якої культури залежить від багатьох факторів, таких як: погода, родючість землі, відсутність шкідників та інші. Те, що від людини залежить, аграрії виконують, але не завжди можна передбачити все. В разі прикрої несподіванки, такої як природна катастрофа, або щось інше, сільськогосподарські компанії можуть втратити значну частину свого врожаю. Саме такі фактори стали причиною того, що була введена можливість застрахувати свою продукцію.

Перед тим як страхувати урожай, аграріям в першу чергу необхідно думати про те, як правильно посіяти зерно, для того щоб його отримати. В цьому випадку неможливо обійтися без спеціальної техніки. Придбати якісні сільськогосподарські агрегати та машини можна на сайті alfagro.com.ua.

Чи можна застрахувати врожай

Як проводиться страхування урожаю


Такий механізм буз спеціально розроблений національною структурою України, метою якої було надання можливості зберегти свій врожай в випадку, якщо з ним щось трапиться. Згідно з думкою багатьох чиновників, необхідно було прийняти єдиний документ, який би дозволяв застрахувати майбутній врожай зернових культур від сільськогосподарських ризиків на весь період вирощування.

На офіційному сайті відомства були опубліковані умови положення відносно можливості страхування продукції. Була надана інформація про стандартні страхові тарифи, форми складання договору, акти огляду посівів та порядок проходження даної процедури.

Документом передбачається установлення однакового для всіх ділянок з посівами тарифу в межах певного населеного пункту. Розмір страхового платежу повинен обговорюватися індивідуально та бути указаним в договорі. Виплата виконується одноразово. Контракт набуває чинності з моменту внесення платежу на рахунок страхової компанії.

Багато експертів позитивно оцінюють наміри держави. Незважаючи на все, існує які необхідно вирішити перш ніж весь цей механізм запрацює в повному обсязі.
  • В першу чергу необхідно визначитися за тарифами для кожної області окремо.
  • Потрібно збільшити в Україні кількість надійних страхових компаній.
  • Також багато експертів наполягає на тому, що необхідно зменшити тариф с 100% оплати сільськогосподарською компанією, до 50%. В такому разі інші 50% повинна сплатити держава. Такі правки дали б змогу зацікавитися цією пропозицією більшості аграрних фірм.

Деякі експерти зазначають, що проходити процедуру страхування врожаю необхідно переважній більшості компаній, які займаються сільськогосподарською діяльністю. Також потрібно уберегти фірми не тільки від неочікуваних погодних явищ, але і від різноманітних фінансових операцій на ринку щодо банків та других фінансових установ.


Поделитесь в соцсетях: