Використання спецодягу, як засобу індивідуального захисту, вкрай необхідне практично в усіх сферах промисловості, торгівлі та надання послуг. Основним її призначенням є захист здоров’я працівника, чия професія пов’язана з небезпечними умовами виробничої діяльності.

Розберемося, для початку, з термінологією. На ринку існують два види робочого одягу – спеціальний одяг і уніформа. Спеціальний одяг, який можна обрати на http://profservis.in.ua, покликаний захистити робітника від виробничих ризиків. Друга властива функція – виділення працівника компанії з основної маси людей. Основні споживачі уніформи – працівники сфери обслуговування, торгові агенти, перукарі, силові структури.

Спецодяг: види і вибір оптимального варіанту

Видові характеристики спецодягу


Залежно від чинників ризику, властивих кожному окремо взятому виробництву, спецодяг ділиться на види:
  • Для захисту від загальних виробничих забруднень;
  • Від впливу кислот і лугів;
  • Від підвищених температур, іскор розплавленого металу;
  • Від впливу електричної дуги;
  • Сигнальний одяг;
  • Водостійкий або водотривкий.

Останнім часом простежується тенденція виробництва універсального спеціального одягу з багатофункціональним і багаторівневим захистом. Багатофункціональний захист – це реалізація в одному виробі, наприклад, робочому костюмі, комплексу захисних властивостей від різних факторів ризику.

Наприклад, робочий костюм з високотехнологічних матеріалів може бути унікальним рішенням для захисту від несприятливих впливів: атмосферних опадів (дощу, снігу, вітру), статичної електрики, підвищених температур, загальновиробничих забруднень і відповідати вимогам сигнального одягу підвищеної видимості.

Якщо додати легку вагу сучасних матеріалів, високі споживчі характеристики, ергономічність конструкції, то отримаємо прекрасний результат – високий ступінь захисту і комфорт експлуатації в будь-яких екстремальних умовах.

Вибираємо оптимальний варіант


Попит на якісний спецодяг від виробника стабільно високий. У даній ситуації недосвідченому замовнику складно визначитися з критеріями правильного вибору, особливо, якщо його уявлення про сегмент робочого одягу «залишають бажати кращого». Які ж основні аспекти покупки захисного одягу?

Перед роботодавцем стоїть вибір: купити спецодяг як готовий продукт або зробити замовлення пошиття уніформи. Інтернет-магазини спецодягу пропонують масу рішень. У першому варіанті стандартні моделі розроблені і відшиті на склад з широким вибором розмірів. Як правило, ціна готових рішень набагато нижче «замовних». Ви економите кошти і дорогоцінний час, отримуючи більш-менш стандартні і затребувані моделі. Більшість виробників пропонує послуги нанесення фірмової символіки за допомогою логотипів і шевронів методами вишивки, шовкографії і термодруку.


Поделитесь в соцсетях: