Більшість компаній, які нині працюють на ринку, пропонують страхування не тільки в Україні, а й в інших країнах Європи. Хоча терміни такого захисту завжди визначаються індивідуально, інвестувати у додаткову безпеку безперечно варто. Як знайти поліс, який відповідає вашим потребам?

Зелена карта: як застрахувати авто перед поїздкою за кордон

Страховка авто – це гарантія почуття захищеності під час подорожі на власному автомобілі. У разі аварії, зіткнення чи крадіжки водій зв'язується зі своєю страховою компанією для швидкої та ефективної підтримки. Також за кордоном йому не потрібно турбуватися про відсутність поблизу автомайстерні чи мовного бар'єру. Щоб забезпечити таку допомогу, слід добре підібрати комплекс послуг для закордонної подорожі.

Чому важлива страховка автомобіля за кордоном


Страховка транспортного засобу має особливе значення, адже їдучи хочеться уникнути зайвих турбот і стресу. А коли в дорозі трапляються непередбачені складні ситуації, добре мати можливість оперативно отримати підтримку. З цієї причини варто подбати про комплексне страхування автомобіля за кордоном, завдяки цьому:
  • ви уникнете додаткових витрат, якщо потрапите в аварію;
  • отримайте відшкодування за ремонт пошкодженого автомобіля внаслідок негоди чи вандалізму:
  • вам не доведеться дбати про організацію медичної чи юридичної допомоги за участю у ДТП;
  • ви отримаєте допомогу відповідно до правил, що діють у чужій країні.
Крім цього, додаткові типи полісів нададуть вам більш широкий обсяг захисту незалежно від винуватця або причини події. Страховка не обов'язково має бути пов'язана з великими витратами, а комфорт, який ви отримаєте таким чином, буде неоціненним.

Де вам знадобиться зелена карта


Є група країн, де необхідно отримати міжнародний сертифікат автострахування, широко відомий як зелена карта. Вона є страховкою, що підтверджує укладання обов'язкового страхування цивільної відповідальності перед третіми особами, яке діє поза межами України. До речі, оформити поліс зелена карта онлайн дуже просто. Часу, на всі необхідні процедури, ви витратите лише 3 хвилини.

Якщо ви спричините нещасний випадок за кордоном, страхова компанія, яка видала вам зелену картку, покриє фінансові збитки, завдані третім особам. Наскільки? Те саме, що покривається страхуванням цивільної відповідальності транспортних засобів. Однак перед від'їздом варто перевірити термін дії страховки цивільної відповідальності, щоб переконатися, що вона не закінчиться під час поїздки.

Зелена карта друкується на зеленому папері, поділеному на дві частини у вигляді перфорацій. Якщо вам необхідно використовувати картку, відірвіть нижню частину та віддайте іншій стороні ДТП.

Читайте на тему: Range Rover не хочуть страхувати через часті викрадення


Поделитесь в соцсетях: