Інтелектуальний розвиток і освіта мають величезне значення для представників сучасного суспільства. У питанні освіти сьогодні багато батьків виділяють важливість вивчення іноземних мов для своєї дитини.

Експерти визначилися з переліком найпопулярніших у житті і побуті мов - Англійська, Іспанська, Німецька та Китайська. Знайти якісні підручники німецької мови для дітей і дорослих сьогодні не складно. Головне - це знати, де шукати.

Неоднозначні моменти теорії раннього вивчення


Іншою, більш проблемною задачею для багатьох недосвідчених батьків стає визначення віку, в якому малюкові найкраще підносити нові знання. Думки з цього приводу розходяться навіть у експертів-педагогів, які навчили за своє життя не одне покоління знавців тієї чи іншої мови.

Теорія раннього вивчення сьогодні набула небувалу популярність серед безлічі педагогів і батьків. Є думка, що занурювати дитину в оточення, де в побуті використовується іноземна мова необхідно з самого раннього віку - від року до трьох років. Вважається, що малюк в такому віці схильний наслідувати, а це означає, що він буде несвідомо, але все ж запам'ятовувати назви предметів. Але такий метод навчання сумнівний і вимагає витрат ресурсів. Вам доведеться найняти гувернантку, яка відмінно володіє іноземною мовою і має поняття про основи педагогічних практик з такими маленькими учнями, а такі послуги коштують недешево. Або водити малюка в спеціалізований дитячий садок. Одним словом, дитина повинна знаходиться в оточенні з використанням іняза довго і кожен день.

І варто знову акцентувати увагу на тому, що в цьому віці усвідомлене вивчення мови неможливе.

Що кажуть психологи?


Психологи і другий табір педагогів рекомендують починати вивчення іноземної мови з дитиною з п'яти років. Вся справа в тому, що у малюка накопичується досить вагомий словниковий запас і він починає розрізняти структуру рідної мови, розуміє закони творення слів, а це є і важливим фундаментом для вивчення іноземної мови. Важливо забезпечити дитині і якісні навчальні посібники, які можна знайти на сайті і отримати для використання.

Для п'ятирічки досить позайматися 35 хвилин в день в невеликій групі - до восьми дітей, де педагог зможе приділити увагу кожному учневі. У шестирічному віці можна збільшити час навчання, додавши ще десять хвилин на заняття.

А завдання батьків - це забезпечити умови позитивної мотивації, щоб дитина віддавалася навчанню з радістю і без примусу. Тоді ваші зусилля не будуть марними.


Поделитесь в соцсетях: