Фізичні навантаження майбутньої матері в період виношування дитини, здатні в значній мірі знизити ризик нейрогенних захворювань у дитини. До такого висновку прийшли вчені Інституту патології та невропатології в місті Ессен.

Проведене на гризунах дослідження показує, що самки, які вели активний спосіб життя під час вагітності, народжували дітей, у котрих вже в зрілому віці нейрогенні захворювання, такі як хвороба Альцгеймера, діагностувалися значно рідше.

Під час дослідження експерти провели в’язку гризунів з мутацією АРР гену чоловічої статі, які, як відомо, більш схильні до цього захворювання, з абсолютно здоровими самками. Після запліднення кожну вагітну помістили в однакові клітки на весь період вагітності. Результат показав, що діти тих самок, котрі частіше бігали по колесу, мали менші ознаки захворювання. Окрім того в них виявились епігенетичні зміни в послідовності ДНК.

За словами керівника дослідження, контрольовані фізичні навантаження мають винятково позитивний вплив на здоров’я майбутньої дитини.


Поделитесь в соцсетях: