Виявляється, скарги на власне здоров’я лише погіршують його стан. Таку дивовижну закономірність вдалося з’ясувати вченим Університету медичної школи Ексетера, що у Британії.

Так, під час проведеного експерименту було встановлено, що люди похилого віку, котрі детально розповідали про свої хвороби відчували ще більше їх загострення. Інакше кажучи, скарги та розмови про своє самопочуття негативно впливають на нього.

Остерігатись розмов про здоров’я – далеко не єдиний спосіб зберегти добре самопочуття. Мати за мету залишатися здоровим також позитивно вплине на організм. До таких висновків дійшли американські фахівці Університету Мічиган, спираючись на результати дослідження, учасниками котрого стали близько семи тисяч жінок та чоловіків віком від 50 років. Як виявилось, ті з них, хто веде активний спосіб життя та має мету, на 22% рідше стають жертвою інсультів.

Ще одним способом лишатися в доброму фізичному стані – соціальні мережі, принаймні на думку вчених з університету штату Арізона. За їх даними, люди віком 68-91 років, котрі являються активними користувачами соціальних мереж та Інтернету загалом, зберігають здоровий розум та міцну пам'ять на 25% краще, ніж ті, хто не живе віртуальним життям.


Поделитесь в соцсетях: