Виявляється, популярний жарознижуючий та знеболюючий препарат парацетамол може стати чудовим методом лікування емоційних розладів та переживань. Про це заявляють вчені Канаді.

Їм вдалось з’ясувати, що цей медикамент знижує проявлення симптомів так званого екзистаційного страху – занепокоєння, котре проявляється в разі невпененності у сенсі свого існування та страху перед смертю. Безліч дітей страждають від цього розладу, коли дізнаються, що колись помруть.

Як розповідає автор дослідження Деніель Рендлес, не дивлячись на те, яким є джерело того чи іншого болю, парацетамол, як виявилось інгібірує сигнали головного мозку, котрі повідомляють про "негаразди".

Це відкриття дозволяє зробити припущення, що деякі нав’язливі психічні розлади на кшталт різноманітних фобій та маніакалальних станів, можна лікувати за допомогою правильних доз цього знеболюючого. Щоправда, поки що відомі результати стосовно впливу парацетамолу лише в боротьбі з екзистенціальним страхом. А тому в найближчий час вчені планують провести дослідження впливу препарату на інші форми фобій.


Поделитесь в соцсетях: