Безліч досліджень підтверджують припущення, що деякі види фруктів можуть значно поліпшити роботу серця і артерій. Так, наприклад, найбільш ефективним в даному випадку є суміш ягідного, яблучного і виноградного соку, що значно покращує роботу серцево-судинної системи.

Вчені зі Страсбурзького університету розробили оптимальну формулу коктейлю, який є найбільш ефективним при серцево-судинних захворюваннях.

Такий напій складається з 12 різних інгридієнтів, основними серед яких стали: чорниця, полуниця, журавлина, чорноплідна горобина, а також виноград і яблуко. Більше половини даного напою складає виноградний сік. Після проведення ряду досліджень вчені встановили, що найбільш корисними є ягоди, в яких міститься безліч антоцианів і антикоксідантов.

На початкових стадіях свого дослідження вчені протестували вплив свого коктейлю на кровоносну систему свиней. Після цього мікс був апробований на 80 добровольцях, які знаходилися в зоні ризику по прояву серцево-судинних захворювань. Після проведених аналізів учені встановили, що найбільш яскраво позитивний ефект такого коктейлю проявився на тонусі судин, а також у формі антиоксидантного впливу на весь організм.


Поделитесь в соцсетях: