Експерти з Британії склали список п’яти найкорисніших напоїв, котрі здатні захистити від захворювань серця.

Вода. Коли організм не містить достатньої кількості цієї рідини, кров згущується. Це, в свою чергу, призводить до того, що серцю необхідні додаткові зусилля, щоб доставити її в кожен куточок організму. Як наслідок, в декілька разів збільшується ризик розвитку ішемії серця і решти захворювань цього важливого органа.

Зелений чай. Відомо, що цей напій, як і чорний чай, багатий антиоксидантами, які здатні захистити організм від запальних процесів, запобігають виникненню вільних радикалів, тим самим, захищаючи від онкологічних та серцево-судинних захворювань. На відміну від антиоксидантів, що містить чорний сорт чаю, антиоксиданти зеленого чаю діють ефективніше, про що свідчать результати досліджень.

Кава. Безліч досліджень показують: ризик появи інсульту чи інфаркту знижується на 20%- 40% в разі регулярного вживання цього ароматного напою.

Червоне вино. У червоному вині міститься велика кількість корисних для здоров’я серця поєднань, таких як поліфенол, котрі здатні знижувати рівень холестерину в крові, а також запобігають виникненню тромбів. Окрім того, вживання напою допомагає підвищити рівень "хорошого" холестерину, котрий захищає сердечно-судинну систему від ушкоджень.

Сік гранату. Доведено, що він містить в три рази більше антиоксидантів ніж зелений чай. Також гранатовий сік знижує рівень артеріального тиску та покращує кровообіг.


Поделитесь в соцсетях: