Компанія Biotron оприлюднила результати попереднього випробування антивірусного препарату BIT225 на 21 ВІЛ-позитивному пацієнті в Бангкоку. За словами керуючого компанії доктора Мішелль Міллер, існуючі засоби проти ВІЛ націлені на вірус в Т-клітинах і дозволяють підтримувати рівень Т-клітин в рамках розумного. А от розробка нового препарату Biotron спрямована на вплив на макрофаги, які можна знайти в мозку, печінці, легенях і шлунково-кишковому тракті.

Макрофаги повільно копіюють ВІЛ, вивільняючи його в кров, де він знову атакує Т-клітини. Отже, якщо впоратися з макрофагами, ВІЛ втратить підживлення. Тому засіб дозволяє значно зменшити концентрацію вірусу в крові. Остаточні висновки повинні бути озвучені в кінці 2013 року.

На думку представників компанії Biotron, люди на ліках можуть прожити 20-25 років. Однак це виснажує імунну систему, прискорюючи її старіння. У результаті люди не тільки виглядають старіше, але у них ще й розвивається слабоумство, а більш ефективне лікування здатне підвищити якість життя хворих.


Поделитесь в соцсетях: