Сьогодні практично всі області діяльності людини намагаються використувати різні процеси автоматизації.

Це стосується також і виконання фізичної роботи. Тому механізована штукатурка будівель вважається важливим процесом, який здатен замінити роботу людей. Особливо доцільною штукатурка стін машинним методом є на об'єктах, які має величезну площу. До цього ж на машинну штукатурку ціна доступна, що дозволить ще й зекономити значні кошти.

Але що ж це за процес? Машинна штукатурка - це процедура вирівнювання поверхні фасадів і стін з використанням високоякісних штукатурних сумішей і спеціального устаткування. Станції для машинної штукатурки надають унікальну можливість механізації важких фізично процесів - приготування суміші й нанесення її на поверхні.

Машинна штукатурка стін здійснюється набагато швидше - для квартири досить півгодини часу. Але треба враховувати, що на цей час впливає густота суміші: чим вона густіша, тим більше навантаження на пристрій і повільніше йде процедура штукатурення. Також потрібно враховувати підвищений рівень адгезії суміші зі стіною, а також іншими матеріалами за рахунок якості штукатурки і дрібнофракційних зерен.

При ручному способі оштукатурювання суміш треба готувати невеличкими порціями, оскільки суміш застигає протягом години, і роботи проводять повільно. Штукатур замішує розчин, опісля закидає його на стіну. У наслідку ви отримаєте ефект луски: одна частина висохла, інша - почала висихати, третя - починає оброблятися. На такій поверхні часто виникають нерівності і тріщини. А машинна штукатурка наноситься рівно і швидко.

Необхідно зазначити, що механізована штукатурка допомагає зекономити багато розчину, оскільки його треба використати набагато менше. Це можна пояснити вузлами машини, які насичують при перемішуванні суміш повітрям - розчин стає більш об'ємним. Для ручного процесу оштукатурювання необхідно приблизно 16 кілограмів на квадратний метр, при машинній штукатурці - орієнтовно 13 кілограмів на аналогічну площу.

Крім того, можна економити на спеціальних сумішах для машинного нанесення штукатурки, які коштують значно дешевше сумішей для ручного способу.


Поделитесь в соцсетях: