Вчені вважають, що деякі кратери, навіть невеликого розміру, могли відіграти доволі важливу роль у виникненні життя на Землі. Таку ідею висловив геолог Мартін Шмідер із університету Західної Австралії. Він заявив про те, що ряд проведених ним досліджень підтверджує припущення, що кратери могли стати одним із факторів появи перших форм життя на нашій планеті.

В рамках проведення досліджень в якості матеріалу для аналізу були взяті зразки кратеру Lappajаrvi, який знаходиться на території Фінляндії. Вік цього кратера складає близько 76 млн. років, а розмір в діаметрі перевищує 23 км. Дослідження було проведене на основі нової технології щодо обчислення віку. Результати доволі сильно вразили всю світову наукову спільноту.

Вчений заявив про те, що процес охолодження після удару створює сприятливе середовище для розмноження мікроорганізмів. За допомогою цього дослідження вдалось спростувати твердження про те, що в малих кратерах тепло, які виникло після удару, розсіюється доволі швидко.

Вплив метеоритів є доволі цікавим і важливим процесом, відповідно вчені й надалі будуть досліджувати цей феномен, що дасть можливість в перспективі відкрити нові аспекти виникнення життя на планеті.


Поделитесь в соцсетях: