Виявляється, що творче мислення лише здається непередбачуваним. Насправді, як стверджує доктор філософії Технологічного інституту Массачусетса Еліс Флаерті, цей процес підпорядковується деяким досить визначеним правилам.

Зокрема, за словами вченої, креативніше ми починаємо мислити, коли наш мозок вивільняє більшу кількість дофаміну. Цьому процесові сприяє, в першу чергу, приємний теплий душ, прослуховування спокійної музики та фізичні вправи.

Ще одним поштовхом для проявлення творчості може бути розслаблений стан. В такі моменти мозок, як правило, не зайнятий чимось складним, саме тому у нас з’являється можливість, так би мовити, зануритись в себе та віднайти найнесподіваніше вирішення якогось питання. Подібне осяяння може раптово прийти під дією алкоголю або у дрімоті.

Також особлива креативність може проявитись тоді, коли ми збентежені або засмучені. Саме такий стан сприяє нешаблонному мисленню та творчому розв’язанню проблеми.

Отже, розсіяний розум, розслаблений стан та високий рівень дофаміну – нічого дивного, що кращі ідеї нас відвідують саме у ванній кімнаті. Лише не варто забувати, що головне – не загубити свою геніальну думку, де б вона до Вас не прийшла.


Поделитесь в соцсетях: