Дослідники знайшли біля острову Маврикий ряд рідкісних вулканічних порід, які, на їх думку, сформували в цьому регіоні біля 1,9 млрд. років тому континент, що з процесом еволюції повністю зник під водами Світового океану. Острів Маврикий розташований в південно-західній частині Індійського океану на відстані близько 2 тис. кілометрів від Африки. Варто звернути увагу на те, що доволі малий вік острова, та й його віддаленість від материку, говорять лише про те, що вулканічні породи, які були знайдені вченими, є залишками материку, який багато років тому опинився під водою.

Для того, щоб встановити приблизний вік своєї знахідки вчені дослідили «зерна» циркона. Результати дослідження показали, що вік вулканічних порід складає приблизно 1,9 млрд. років. Таким чином, вченим вдалось довести теорію, згідно якої вважалося, що в західній частині Індійського океану колись давно був континент.

Більшість вчених вважає, що цей континент колись складався із Індії, Мадагаскару та інших територій, але в ході історичного розвитку розколовся, а його частина потрапила під воду.


Поделитесь в соцсетях: