Портативні зарядні пристрої (Power Bank) незамінні для кожного, хто має мобільний пристрій. Незалежно від того, працює він на сонячних батареях чи електриці, більшість із нас не може обійтися без нього. Але на стільки вистачає повербанка ємністю 10000 мАг? Скільки разів можна ним заряджати смартфон? Повербанк від сонця ефективніший чи ні? Дізнайтесь зі статті магазину AVIC.

Як довго працює Power Bank ємністю 10000 мАг?

Місткість Power Bank – розбираємося з поняттям


Математика проста. Більшість сучасних смартфонів мають батарею місткістю 4000-5000 мАг, тому зарядний пристрій на 10000 мАг, як-от повербанк IRONN Magnetic Wireless, який зможе зарядити такі телефони, максимум, 2 рази (і далі вже потрібно заряджати сам акумулятор). Тобто, використовує лише 66% заявленого виробником потенціалу. Чому не більше?

Причиною цього є різниця напруги. Більшість мобільних пристроїв заряджається при напрузі 5 вольт, та акумуляторні батареї заряджаються від 3,7 В. Щоб розібратись з реальним потенціалом Power Bank, краще використовувати не мАг, а ват-годину. Отже, акумулятор 3,7 В 10000 мАг має 37000 мВт-год (10000 x 3,7 = 37000). Але оскільки мобільні пристрої використовують 5 В, потрібно розділити ват-годин на 5 В.

37000mah / 5V = 7400мАг.

Крім того, потрібно враховувати 10% втрати енергії в дротах кабелю. 10% втрати енергії означає 90% ККД.

7400 мАг x 0,90 = 6660 мАг.

Ось чому павербанки мають лише 66% корисної енергії. Це загальна оцінка, насправді продуктивність заряджання залежить від пристрою. Завжди вибирайте Power Bank, орієнтуючись, що він видаватиме дві третини заявленої місткості.

Скільки разів Power Bank на 10000 мАг зможе підзарядити смартфон?


Кількість заряджань iPhone телефонів Android залежить від того, настільки сильно було вичерпано їх батарею. Якщо рахувати, що вона розрядиться до 0%, то, наприклад, Айфон Х можна зарядити 3, 4 рази. Тих же 10000 мАг для Айфон 12 вистачить лише на 2,2 рази.

Скільки часу знадобиться, щоб зарядити телефон від повербанку?


Стандартний може зарядити смартфон від 0% до 80% за 35 хвилин або менше. Але є й інші фактори, що впливають на швидкість заряджання.

Сучасні мобільні підтримують USB-C PD або QuickCharge 3.0, технології, що забезпечують швидку зарядку. Якщо раніше доводилося чекати годинами, то з новими стандартами заряджання відбувається за хвилини. Універсальна мобільна батарея IRONN Magnetic Wireless 10000mAh здатна відновити 100% батареї смартфона за півгодини, з використанням QuickCharge – за 35 хвилин від 0% до 80%.

Яка технологія заряджає повербанк швидше?


Power Bank мають кілька варіантів заряджання: сонячна батарея, USB QuickCharge, USB-C PD, розетка змінного струму тощо. Якщо використовувати енергію сонця, повербанк заряджатиметься довше. Далі за швидкістю йдуть – звичайні порти, QuickCharge, USB-C PD та розетки змінного струму.

Як зробити, щоб Power Bank на 10000 мАг працював довше


Правила нижче стосуються не лише Ironn, а й повербанків інших виробників. Дотримуйтесь їх, щоб ваш зовнішній акумулятор прослужив якомога довше.
  1. Купуйте високоякісні павербанки, такі, що мають тривалу гарантію та коефіцієнт конвертації від 90% для швидкого заряджання.
  2. Використовуйте короткі кабелі для заряджання телефонів. Вони не лише зменшують втрати енергії, а й забезпечують зручне транспортування.
  3. Використовуйте порти QuickCharge лише за необхідності. USB-порти QuickCharge дуже швидкі, але вони також швидше зношують павербанки.
  4. Використовуйте Power Bank лише за інструкцією. Звучить очевидно, але багато зарядних пристроїв пошкоджуються через неправильне поводження з ними. Не використовуйте зарядний пристрій з несумісними пристроями. Не кидайте і не вдаряйте павербанк, та зберігайте подалі від сонця.

Чому варто купити Power Bank IRONN Magnetic Wireless


Хоча зовнішні акумулятори на 1000 мАг вже не є такими популярними, як раніше, оскільки існують більш місткі рішення, вони досі оптимальні для використання зі смартфонами. Їх ресурсу вдосталь, щоб відновити заряд мобільних 2 рази, чого достатньо для використання на весь день. Погодьтеся, розрядити телефон (наприклад, з 5000 мАг батареї) тричі за добу – це майже неможливо. Отже, носіть з собою IRONN, і ви ніколи не залишитесь без своїх гаджетів. Купити повербанк цього виробника та інших недорого можна на AVIC.UA.

Читайте на тему: Xiaomi представила Mi Power Bank 3 ємністю 30 000 мАг


Поделитесь в соцсетях: