Всім відомо, що позіхання буває заразним, тобто, якщо одна людина позіхне, оточуючим також цього захочеться. Проте, тепер стало відомим, що подібний ефект має й використання мобільних телефонів.

На думку експертів з Університету Мічігана, якщо людина бачить, що хтось поруч з нею користується мобільним, то він сам мимоволі бере в руки телефон, аби перевірити чи немає в ньому нових повідомлень чи пропущених викликів. Таким чином, можна зробити висновок, що використання телефонів в тій же мірі заразне заняття що й позіхання. До того ж, як виявилося, представниці слабкої статі більш схильні до «зараження» цим у порівнянні з чоловіками.

Пояснити таку закономірність досить просто, адже саме для повсякденного життя жінки інтегровані ці пристрої. Тому жінки і є більш схильними до їх використання.

Так, спостереження за групами студентів, котрі проводили час у кафе, в період з січня по квітень 2011 року, показує, що кожен студент хоча б один раз за 20 хвилин торкався свого телефону, а дівчата ж взагалі половину відведеного часу присвячували телефону. Причому, варто лишень побачити, що хтось тримає в руках телефон, як одразу ж хочеться взяти свій.

Загалом, близько 24% обідішнього часу студенти проводять в компанії своїх телефонів.


Поделитесь в соцсетях: