Бізнес-напрямок – дуже широке поняття. Воно включає відносно дешеве обладнання для виконання основних офісних завдань, просунуті ПК для професіоналів, а також стильні ноутбуки, призначені для багатьох керівників. Весь спектр такої техніки пропонує інтернет-магазин OpenShop – пристрої надійні та здатні суттєво полегшити нам роботу.

ІТ-обладнання, ділова та споживча лінійка: у чому відмінність

Споживча лінійка, це мультимедійне обладнання, в якому важливі не лише комплектуючі, а й зовнішній вигляд, який контрастує з консервативними бізнес-моделями. Хоча продуктивність двох типів обладнання може бути однаковою, досвід використання бізнес-моделей та споживчих може радикально відрізнятися. Ми пояснимо чому нижче.

Дизайн та виконання – головні відмінності


Зовнішній вигляд – перша відмінність, яку ми помітимо, переглядаючи пропозиції ІТ-обладнання. Ділові гаджети зазвичай характеризуються врівноваженим стилем. Домінує чорний колір, корпуси позбавлені кольорових або елементів, що світяться, а в ноутбуках підсвічування клавіатури зазвичай обмежується білим кольором. З іншого боку, споживче обладнання може запропонувати ширший вибір кольорів та привабливих форм, демонструючи різноманітне мультимедійне застосування.

У випадку з ноутбуками важливі та доступні роз'єми. Бізнес-моделі повинні бути всеосяжними щодо цього. Як правило, ноутбук із бізнес-лінійки має повнорозмірні порти HDMI або DisplayPort, а також порт RJ-45 для підключення інтернет-кабелю.

Споживчі моделі тонші і легші, але за рахунок доступних портів і ємності акумулятора. У крайньому випадку, у розпорядженні користувача може бути лише 2 порти USB, що змусить використовувати перехідники або док-станції. Кожен повинен вирішити для себе, що важливіше: вага чи універсальність. Найвідоміші лінійки обладнання для бізнесу включають:
  • ноутбуки Lenovo Thinkpad з характерним чорним корпусом та червоним оздобленням;
  • комп'ютери Thinkcentre;
  • пристрої Dell з лінійок Vostro, Latitude та OptiPlex.
Ноутбуки для бізнесу також пропонуються компанією HP у лінійці ProBook. У той же час, ці виробники розробили кілька споживчих серій, таких як Lenovo IdeaPad, Dell Inspiron або HP Pavilion. Типовим представником бізнес-лінійки є ноутбук Lenovo ThinkPad E15 G2 та настільний комп'ютер Dell OptiPlex 7040 https://openshop.ua/noutbuky-ta-komp-yutery/. Споживча лінійка це, своєю чергою, HP Pavilion 15-eh0032nw.

Бізнес-устаткування виготовлене з урахуванням довговічності та пристосоване для тривалої експлуатації. Ноутбуки частіше мають металеві корпуси та міцні шарніри, а також зручну клавіатуру. Добре оснащені моделі після кількох років використання в компаніях, як і раніше, забезпечують задовільну продуктивність для роботи вдома або в невеликому офісі.

Комплектуючі – у якого комп'ютера параметри будуть кращими


Побутове та бізнес-обладнання призначене для різних цілей, що призводить до відмінностей у компонентах. У бізнес-напрямку найважливіше процесор, який підтримується відповідним обсягом оперативної пам'яті. Дискретні відеокарти, непотрібні для офісних завдань, трапляються рідко.

У споживчих моделях більш продуктивна модель процесора зазвичай супроводжується потужною відеокартою, що забезпечує максимальну ігрову продуктивність. Навіть у випадку з найпродуктивнішими процесорами в бізнес-лінійці може бути додаткова відеокарта. Такі моделі пропонують високу продуктивність у додатках, що потребують обчислювальної потужності, але не будуть оптимальним вибором для тих, хто шукає універсальне обладнання для роботи та ігор.

І бізнес, і споживчі комп'ютери використовують однакові процесори. Базові моделі оснащені процесорами AMD Ryzen 3 чи Intel Core i3. Розумним компромісом між ціною та продуктивністю зазвичай є апаратне забезпечення на базі AMD Ryzen 5 або Intel Core i5. Потужні комплекти мають на борту AMD Ryzen 7 чи Intel Core i7.

Відеокарти зараз значно дорожчі через високий попит та нестачу компонентів, необхідних для їх виробництва. Вибір комп'ютера із вбудованою відеокартою означає значну економію. Таке обладнання також є більш енергоефективним, що зменшить рахунки за електроенергію, а у випадку з ноутбуками продовжить час роботи на одному заряді.

Зрештою, варто додати, що на споживчу техніку найчастіше дається стандартна дворічна гарантія виробника. У разі поломки обладнання відправляється у сервіс кур'єром і після ремонту тим самим способом повертається користувачеві. На обладнання бізнес-напряму може поширюватись розширена гарантія.

Читайте на тему: Dell і HP прогнозують дефіцит ПК і ноутбуків


Поделитесь в соцсетях: