Альтернативні джерела енергії дають нам очевидні переваги перед вже звичними методами видобутку електрики. Сонячна енергія дає нам можливість зробити своє життя більш безпечним, комфортним і при цьому заощадити гроші.

Інструмент, що дозволяє використовувати таку енергію - спеціальні панелі, ще їх називають сонячними батареями. Власники приватних житлових будинків та комерційної нерухомості, наприклад, фермерських господарств, вже активно цікавляться варіантами кріплення для сонячних панелей власними руками, без допомоги сторонніх.

Як встановити сонячні батареї самостійно?

Альтернативні джерела енергії дають нам ряд цінних переваг:
  • сонячна енергія не вичерпується;
  • цей вид енергії не забруднює навколишнє середовище;
  • видобуток не пов'язана з ризиком для навколишнього середовища;
  • автономність.

Головна перевага, яку отримують власники подібних систем енергопостачання - не потрібно оплачувати рахунки за електроенергію.

Вибір місця для монтажу


Сьогодні зустріти дома з блискучими пластинами на даху можна все частіше. І, очевидно, що сонячні панелі встановлюють там, де є достатньо сонячного світла - на даху. Але це не обов'язково, адже можна розмістити такі панелі на земельній ділянці, використавши спеціальні кріплення і прижими для сонячних панелей, які можна придбати для самостійної установки.

Розміщуючи панелі не на даху, а на земельній ділянці, варто вибрати місце, де на панелі не буде падати тінь від сусідніх будівель і дерев.

Якщо батарей досить багато, то варто розміщувати їх так, щоб вони не затінювали одна одну.

Установка сонячних панелей своїми руками


Даний процес монтажу можна зробити самостійно, але варто знати схему дій, а головне дотримуватися послідовності. Всі дії проробляють тільки в такій послідовності:
  1. Обрану для установки поверхню очищають від сміття, пилу і бруду. Якщо це дах або стіни будинку, то їх слід знежирити і, можливо, доведеться обробити грунтовкою.
  2. При монтажі треба визначити оптимальний кут нахилу і азимут.
  3. Панелі виставляються щодо землі, а не даху або стін.
  4. Розробляти монтажну схему доведеться заздалегідь, виходячи зі своїх цілей і потреб.
  5. Для опорних стінок створюється розмітка з паралельним розташуванням один до одного.
  6. просвердлюють отвори і заливають їх солідолом або іншим мастилом. В отвори вставляються анкери або дюбеля відповідного розміру.
  7. На кронштейн кладуть розігрітий руберойд, він повинен виступати за поверхню панелей, мінімум, на 5 см.
  8. На кронштейн після цього можна кріпити профіль гарячого цинкування - найбільш підходящим варіантом визнані алюмінієві кріплення, вони чудово протистоять корозії.
  9. Під металеву конструкцію кріплять кабель;
  10. Сонячні панелі кріплять до профілів, використовуючи спеціальні притиски;
  11. Трансформаторну підстанцію кріплять до стіни будівлі на дюбеля і підключають до міської лінії електропередачі;
  12. Для наземної електростанції необхідно придбати алюмінієві опори і алюмінієві труби.

Створення домашньої електростанції ліцензії не потребує. А ось самостійна збірка, монтаж і запуск повинні бути зроблені максимально грамотно, одна помилка виведе з ладу цілу систему.


Поделитесь в соцсетях: