Причому, експерти з авторитетної компанії GTM Research вважають, що на протязі цього 2017 року в США кількість житлових сонячних систем, що підключаються до мережі, переважатиме кількість автономних, робота яких базується на дії акумуляторних батарей.

Мережеві електростанції в 2017 році

Згідно зі звітом Playbook 2017? які предоставила дана компанія щодо потенціалу можливостей розвитку сонячних батарей у США, американський ринок житлових електростанцій в даний час є великим і процвітає. Головним чином, його формують автономні сонячні електростанції. Проте, останнім часом спостерігається підвищений рівень розвитку мережевих сонячних електростанцій, що відкривають перед даною галуззю нові можливості.

У 2016 році, згідно звіту, в США нараховувалось 4400 житлових сонячних електростанцій, сумарною потужністю 126 МВт, 86% яких формують автономні та гібридні електростанції. Проте, до кінця 2017 року, як очікує GTM, частка мережевих електростанцій помірно зростатиме та становитиме близько 57%, а до 2022 року – 99%. Це пов’язано з тим, що рівень відключення від автономних та підключення мережевих сонячних електростанцій щороку є стабільним.

Як вказується в звіті GTM, як домовласники, так і комунальні підприємства прямо зараз проводять революцію у галузі приватних сонячних електростанцій. Це проявляється у тому, що перші, в свою чергу, масово встановлюють мережеві електростанції як джерело резервного живлення та засіб для економії коштів. В той же час, комунальні підприємства заохочують ці зусилля для того, щоб збільшити частку впливу проникнення сонячної енергії на загальну мережу.

Місцеві правила, політичні та соціальні стимули також є вагомими чинниками, вважає GTM. На сьогодні, найбільші осередки, в яких використовується мережева сонячна енергетика, знаходяться в Каліфорнії, Нью-Йорку, Массачусетсі та Арізоні, а також в Каліфорнії, Нью-Йорку та Техасі.
На даний час, GTM очікує "злиття факторів", що включає падіння системних витрат для сонячної енергетики та зміни розрахунку комунальних тарифів, що в свою чергу призведе до подальшого зростання сегменту сонячних мережевих електростанцій.

"Найбільш доцільною є думка про те, що ринок житлових сонячних електростанцій не є монолітним об'єктом, а скоріше, виглядає як клаптикова система з різними програмами для домовласників, які будуть зшиті з часом", - пишуть автори звіту.

Щодо Українських приватних сонячних електростанцій, то роль мережевих, порівняно з іншими, тут є набагато вищою. Чудовим прикладом, який це підтверджує є той факт, що станом на 2016 рік вже понад 1109 приватних домогосподарств встановили сонячні панелі із сумарною потужністю 16,7 МВт. Частка мережевих електростанцій при цьому становила близько 80%. Згідно статистики, у 2015 році було вмонтовано 244 сонячних електростанцій, а у 2014 році лише 21 шт.

Якщо Ви вирішили встановити сонячну електростанцію під зелений тариф, рекомендуємо сайт http://xn--80ajaghbfnt7au1a.com/

Тут ви найдете грамотну консультацію, надійного постачальника, та інсталятора який не підведе!

Перш за все, це пов’язано з тим, що в Україні діє «Закон про зелений тариф», який робить мережеву електростанцію не тільки джерелом резервного живлення для дому, а й дуже вигідним капіталовкладенням , адже гарантує високий прибуток від продажу електроенергії державі. Також важливою особливістю мережевих електростанцій є той факт, що вони не використовують акумуляторних батарей, у яких термін роботи становить близько 3-4 років, в той же час, як у сонячних фотомодулів 20-25.

Тому мережеві сонячні електростанції мають великі перспективи для розширення як в Україні, так і в будь-якій іншій країні світу.


Поделитесь в соцсетях: