Великорозмірні тришарові конструкції прийшли на вітчизняний ринок з Америки. Саме там придумали новий матеріал, який би замінив за ціною залізобетон та цеглу з цементом. Крім вартості, такі панелі легко кріпилися, значно скорочуючи час на будівництво. Не зважаючи на те, що матеріал з'явився відносно недавно, у Львові вже сьогодні можна зустріти компанії, які здійснюють професійний монтаж сендвіч-панелей.

Застосування сендвіч-панелей в будівництві

Що являє собою сендвіч-панель


Сендвіч панелі - комбіновані елементи, які складаються з оцинкованих листів сталі та додаткового утеплювача. Зверху наноситься захисна плівка, яка виконує функцію бар'єру від негативного впливу зовнішнього середовища, а також від механічних пошкоджень фарби. У продажу зустрічаються і вироби з гіпсокартону, пластику. В якості ущільнювача виробник використовує пінопласт, мінеральну вату на основі базальтового волокна, пінополіуретан. Матеріали стійкий до займання, але при тому енергоощадний ефект у них різний.

Панелі повністю готові до подальшої установки та не потребують додаткової обробки. Стандартна товщина металевого листа варіюється від 0,5 до 0,7 мм. Монтаж сендвіч-панелей здійснюється на заздалегідь підготовлений каркас. Як каркас використовують дерев'яні балки, залізні перекриття або залізобетонні конструкції . Підбирають матеріал в залежності від призначення майбутнього об'єкта.

Де використовують сендвіч-панелі


Будівництво з сендвіч-панелей часто пов'язують з каркасними будинками. Завдяки різновидам матеріалу, за допомогою пластин можна зібрати повністю весь будинок. Асортимент панелей представлений стіновими, покрівельними і кутовими елементами. З назви зрозуміло для чого кожен з них застосовують. У будівництві обшивка використовується в наступних сферах:
  • Промислові тимчасові споруди. Сюди відносяться битовки на будівельних об'єктах, будинки для персоналу на сезонних роботах, переносні лабораторії в польових умовах. Склади для зберігання різноманітної продукції, в тому числі й підвищеної небезпеки.
  • Житлові будинки заміського типу. Зараз часто можна зустріти цілі каркасні містечка.
  • Малі архітектурні будови: кіоски, павільйони, торгові ряди.
  • Холодильні камери та інші приміщення, де необхідна підтримка постійної температури.
  • Обшивка житлових будинків і торгових центрів. Сучасні яскраві будівлі різних кольорів з глянцевою або матовою поверхнею і є ті самі сендвіч-панелі.
  • Гаражі, автомийки та сервіси з обслуговування клієнтів теж роблять з такого матеріалу.


Застосування сендвіч-панелей в будівництві: переваги та нюанси методу


Перша перевага будівництва з використанням сендвіч-панелей - вартість. Якщо зіставити стандартне повномасштабне будівництво з залученням фахівців, важкої техніки і документації, то оселi з "бутерброда" набагато вигідніше збудувати. Невелика вага конструкцій дозволяє легко транспортувати плити. Довговічність виробів позбавить від власників будівель від систематичного косметичного ремонту. Сендвіч-панелі встановлюють в будь-якій кліматичній зоні - вони не бояться високих і низьких температурних режимів, стійкі до прямих сонячних променів. Привабливий зовнішній вигляд і рясна палітра кольорів, перетворять будь-яку будівлю в сучасне архітектурне диво. У допоможуть підібрати оптимальний варіант для кожного клієнта.


Поделитесь в соцсетях: