Сенсорні екрани та їх переваги


Сенсорні екрани - це зовнішні пристрої для введення інформації та подальшої її передачі до електронного обладнання. За допомогою дотику користувач надає певний запит до системи. Він надходить до процесора, оброблюється, після чого на монітор виводяться необхідні дані. Управління може здійснюватися пальцем або будь-яким предметом.

Сенсорні екрани та панелі забезпечують найбільш зручну та зрозумілу комунікацію між людиною та комп`ютером. Звичний монітор за допомогою чутливого дисплею перетворюється в повноцінний робочий пристрій для виконання різноманітних операцій з будь-якою інформацією.

Вони мають ряд важливих переваг в порівнянні з пристроями аналогічного призначення:
  • Використання зрозумілих, зручних засобів спілкування з користувачем;
  • Стійкість до агресивних зовнішніх чинників;
  • Висока надійність в експлуатації.


Різновиди сенсорних екранів та їх використання


В залежності від того, за допомогою якої технології створений сенсорний монітор, можна виділити декілька різновидів даних пристроїв:
  • Проекційно-ємнісні – екрани мають дуже високу ступінь чутливості. Вони сприймають дотик навіть через скляну поверхню товщиною до 1 см. Стійкі до зовнішніх впливів, працюють навіть після пошкодження захисного скла. Ідеально пристосовані для використання на вулиці та підходять для терміналів з приймання платежів чи продажу квитків, автоматів для торгівлі, інформаційних кіосків.
  • Екрани з технологією поверхнево-акустичної хвилі – мають високоякісне зображення. Точна відповідь надається після натискання стілусом або рукою, навіть якщо на неї вдягнена рукавичка. Укомплектовані надміцним загартованим склом, що дозволяє протистояти зовнішньому силовому впливу. Пристосовані для установлення в пристроях, що потребують посиленого захисту – банкоматах, автоматах з продажу лотерей, квитків, лотерей.
  • Резистивні екрани – розроблені для експлуатації в агресивних зовнішніх умовах. Вони високоточні, дуже надійні та довговічні за рахунок високої стійкості до різноманітних забруднень, вологи. Їх використовують в медичному, промисловому обладнанні, POS-терміналах.
  • Інфрачервоні сенсорні монітори встановлюють в персональних комп`ютерах, а моделі з загартованим антивандальним склом – в зовнішніх довідкових системах, кіосках для отримання інформації. Дані вводяться рукою або будь-яким предметом.

Придбання сенсорних екранів


Якщо необхідні надійні надсучасні сенсорні монітори або панелі з високою чутливістю, якістю зображення, стійкістю до зовнішніх агресивних дій та тривалим терміном використання, звертайтесь до компанії «Сенсорні системи України».


Поделитесь в соцсетях: