Жителі України не зможуть легально придбати пристрій Google Glass, так як розповсюдження і використання будь-яких «шпигунських» пристроїв заборонено на законодавчому рівні. Також варто зазначити, що така проблема може торкнутися і громадян РФ.

Ці гаджети будуть заборонені на території України, тому що за їх допомогою можна вести таємну фото- та відеозйомку. Відповідно до українського законодавства продаж таких пристроїв на території країни заборонений, а тих людей, що їх використовують, можуть притягти до кримінальної відповідальності.

Також українським законодавством забороняється використання ручок та брелоків, в яких вмонтовані засоби для фото- та відеоспостереження. На протязі минулого року СБУ вилучило близько півтори тисячі подібних гаджетів. В Росії також використання таких пристроїв тягне за собою кримінальну відповідальність у формі штрафних санкцій розміром до 200 тис. рублів або ж позбавлення волі на строк до чотирьох років.

Варто нагадати, що компанія Google планує запустити виробництво свого гаджету Glass вже у кінці 2013 року. Всі розробники, які були обрані на конкурсній основі, вже мали можливість випробувати пристрій, вартість якого складає близько 1,5 тис. доларів.


Поделитесь в соцсетях: