Федеральна резервна система США визнала факт крадіжки своїх даних. Але варто зазначити, що представники ФРС, яка виконує функції Центробанку, заявили про виправлення прогалин в захисній системі. Раніше повідомлялося, що хакери групи Anonymous неодноразово проводили атаку на урядові ресурси США. Так, наприклад, вони виклали у вільний доступ особисті дані 4 тисяч банківських працівників. Ця атака була проведена в рамках операції Last Resort, що має на меті показати протест проти прийнятих американської владою законів щодо введення нових обмежень в кіберпросторі.

Також влада вважає, що саме ця група хакерів зламала захисну систему Інформаційного центру кримінальних розслідувань штату Алабама, після чого у вільному доступі з’явилися логіни, імена та посади службовців, а також хеши паролів та ІР-адреси.

Варто зазначити, що всі державні установи зобов’язані сповіщати відповідні органи про те, що їхні інформаційні системи були атаковані або зламані хакерами. Але в той самий час вони мають право не зазначати у звіті те, який саме тип інформації був вкрадений.


Поделитесь в соцсетях: