Дедалі популярнішими стають так звані партнерські пологи – коли чоловік присутній в пологовій залі під час народження дитини. Проте, як запевняють вчені, це не завжди позитивно впливає на емоційний стан татусів.

Так, дослідники з Оксфордського університету встановили, що такий досвід може стати досить травматичним, адже далеко не кожен чоловік здатен сприймати побачене з позитивної точки зору. Для багатьох така подія закінчується сильним шоком та потрясінням. А деякі чоловіки навіть стають жертвами посттравматичного синдрому, котрий зазвичай характерний для жертв терактів, катастроф чи воєнних дій.

Експертам вдалось знайти жертву партнерських пологів. Досвід став для нього настільки шокуючим, що впродовж семи років після цього він не міг працювати. Вся справа в тому, що народжувала його дружина дуже тяжко і ледь не вмерла під час пологів. В результаті чоловіка довгий час мучила думка про суїцид, варто було лише згадати побачене.

Проте страждають також і ті чоловіки, котрі лишаються чекати новин за дверима, поки їх дружинам роблять терміновий кесарів розтин. Вчені з’ясували, що повна відсутність інформації про найближчих людей також призводить до сильного стресового стану.

Підсумовуючи результати, спеціалісти радять медикам звертати більшу увагу на татусів, а не лише на матусь.


Поделитесь в соцсетях: