В Тернополі встановили рекорд з кількості приготованої ухи – рибного супу. Уху дуже полюбляють в Україні, особливо на природі. На свіжому повітрі, в баняку та на вогнищі ця ароматна страва стає цілою церемонією та традицією.

Зокрема, кухарі приготували 3009 літрів рибного супу, що майже втричі більше за рекорд, встановлений у 2005 році запоріжцями.

Щоб приготувати таку кількість юшки знадобилося ледь не півтонни картоплі, 50 кг цибулі,стільки ж моркви, 400 кг риби – коропа, 10 кг кропу та стільки ж петрушки, 13 кг солі, та, найцікавіше – 15 літрів самогону.

Спочатку кухарі варили наваристий бульйон, який за їхніми словами, потрібно варити не з їстівної частини риби, а з голови, хвоста та плавників. Також в бульйон необхідно додати цибулю, моркву та петрушку. Опісля потрібно витягти з супу неїстівну частину рибини та додати картоплю. Треба також зробити засмажку з цибулі та моркви та додати до страви, після чого додаємо основний інгредієнт – рибу і наостанок спеції – перець, лавровий лист та сіль. І найцікавішій інгредієнт – родзинка страви – це горілка або самогон. Кухарі підкреслюють, що за деякий час алкоголь випарюється і залишається тільки притаманній насичений присмак. Також уху треба постійно тримати на вогні – щоб постійно кипіла.

За матеріалами:expres.ua/


Поделитесь в соцсетях: