Схоже на те, що ера обідніх столів вже скінчилася. Нове дослідження виявило, що шість з десяти прийомів їжі, які відбуваються у будинку, припадає на сидіння перед телевізором, а не за столом. Мільйони сімей мають кухонні столи, але воліють краще піти на диван, щоб розслабитися там і подивитися телевізор, поєднавши його з трапезою. Причому більшість людей визнають, що вони піддалися шкідливій звичці та чинять неправильно. Відмітимо, що третина людей навіть не хочуть розмовляти з іншими членами сім'ї під час прийому їжі перед телевізором.

Дослідники виявили, що в середньому люди по шість разів на тиждень сидять не за столом, а перед телевізором. Дослідження також показало, що 45% фактично не насолоджуються їжею і навіть не сприймають смаку їжі, даруючи своє безроздільне увагу телевізору. Багато хто вибирає напівфабрикати і готові страви. Всі усвідомлюють, що краще збиратися всією сім'єю за вечерею, ділячись подіями і новинами минулого дня, адже це так зміцнює родинні узи. Однак реальність така, що навіть після довгого дня на роботі, багато хто хоче просто розслабитися і поїсти перед телевізором.

80% опитуваних впевнені, що телевізор - це невід'ємна частина прийому їжі. 60% усвідомлюють, що буквально п'ять років тому вони проводили менше вечерь перед телевізором. Ті, хто усвідомлює, наскільки це неприємно, навіть брешуть сім'ї і друзям про те, як часто вони їдять перед телевізором. 57% хотіли б відмовитися від шкідливої звички, але все ж не зроблять цього, як би не старалися. 40% батьків зізналися, що якщо дати дитині можливість, то вона буде вживати усю їжу, сидячи перед телевізором.


Поделитесь в соцсетях: