Примусове виселення може стати причиною відмови від безкоштовної приватизаці. Людина може лишитися свого помешкання у випадку несплати комунальних послуг. Критичний строк заборгованості в такому випадку складає 6 місяців. Також причиною виселення може стати неправомірне перепланування квартири або постійне нанесення шкоди житлу.

Депутат Госдуми Павло Крашенниніков заявив про те, що законодавча база для виселення з квартири за несплату комунальних послуг існує вже понад 15 років, але на практиці вона почала реалізовуватися не так давно. Він також відзначив, що ця норма є доволі ліберальною, адже по дорозі до суду людина може зайти і заплатити за борги, а після цього, показавши квитанцію в суді, може спокійно далі жити у своїй квартирі. Така норма захищає власників від зайвих затрат, адже через те, що дехто відмовляється платити, ці борги лягають на плечі інших мешканців будинку та ЖКХ.

Також він додав, що квартири будуть відбиратися при умові надання іншого житла. Вже був приклад, коли в Челябінську жінка категорично відмовилась сплачувати «комуналку», за що в неї відібрали 3-кімнатну квартиру, а замість неї надали однокімнатну.


Поделитесь в соцсетях: