Пафос – найбільш розкішний та елітний курорт Кіпру. Тут відпочивають в основному заможні люди, тож на його пляжах спокійно можна зустріти представників королівських сімей та зірок Голівуду, а номери в кращих готелях заброньовані на місяці вперед.
Не поспішайте з висновками, що цей курорт недоступний для простих туристів. На початку 2016 року туроператор «Музенідіс Тревел» додали до свого асортименту тури на Кіпр, і відкрили раннє бронювання, завдяки якому ви не тільки зможете гарантовано забронювати відпочинок на літо, але й зекономити до 40% вартості.

Складно сказати, що Пафос – це сімейний курорт, але в принципі відпочивати з дітками тут теж дуже приємно, і ось чому:

- затишні мальовничі бухти, чудові краєвиди, багато зелені і відокремлені пляжі;
- до нього дуже зручно добиратися (в Пафосі є власний аеропорт, куди злітаються чартери і регулярні рейси з усієї планети. Також можна легко дістатися і з інших міст Кіпру на муніципальних автобусах і мінібасах, або таксі);
- зручно пересуватися по місту пішки з дітьми або з коляскою (місто відносно невелике, а дороги хороші);
- спокійний і розмірений відпочинок (нічних клубів тут практично немає, а ті, що існують  збирають нечисленну молодь, не порушуючи спокій інших відпочиваючих);
- цікаві археологічні пам'ятники;
- високий рівень готелів з відмінним сервісом.

Найкращі пляжі для купання з дітьми

 
Варто відзначити, що в Пафосі є піщані і кам'янисті пляжі, але ось вхід в море зручний не скрізь. Часто недорогі тризіркові готелі пропонують якраз таки хороший і пологий вхід в море, який чудово підійде для дітей, а п'ятизіркові – навпаки орієнтуються на дорослих туристів.
Найкращий піщаний пляж для сімейного відпочинку знаходиться в бухті Корал Бей. Доїхати до нього можна на автобусі (шлях займе близько півгодини). Також можете з'їздити з дітьми на пляж бухти Петра-ту-Роміу. Це дуже гарне і мальовниче місце, з гальковим пляжем, хоча подекуди є й піщані ділянки. Майте на увазі, що днем на пляжі буває дуже багато туристів.

Чим зайнятися з дітьми в Пафосі


Aphrodite Waterpark – місцевий аквапарк з хорошим вибором атракціонів для дітей та дорослих. Через весь парк пролягає довга водна доріжка, по якій можна неспішно прогулюватися на «бублику». Аквапарк досить великий, і, знаходиться під відкритим небом, тому краще всього відвідувати його ввечері.

Пташиний парк – це парк з вольєрами з рожевими фламінго, туканами, журавлями, совами та 63 видами папуг. З папугами, до речі, влаштовують барвисті шоу в мініатюрному амфітеатрі – від таких шоу малеча буде у захваті! Також в парку живуть жирафи, антилопи, єноти та верблюди. Парк знаходиться приблизно в 25 хвилинах їзди від центру Пафосу (можна доїхати на спеціальному автобусі, який їздить в парк щоранку).


Поделитесь в соцсетях: