Навряд, коли один з батьків наважується на зраду, він замислюється, як це може вплинути на майбутнє своєї дитини. Більшість впевнені, що їх чада ще малі аби щось зрозуміти. До того ж особисте життя, на думку батьків, не стосується дітей.

Однак, насправді, все зовсім не так, і зрада в сім’ї значно впливає на дитину. В результаті такого досвіду дитина виростає з думкою, що батьки брехали їм не менше, ніж один одному.

Ряд досліджень показує, що подружні зради батьків значно знижують самоцінювання дітей. Вони почуваються покинутими, починають гірше навчатися, погано поводяться. До того ж, досить часто зрада стає причиною розлучень, і тоді дитині доводиться обирати з ким з батьків вона бути проживати.

Через таке випробування психіка дітей отримує серйозне травмування, яке не заживає навіть через багато років. Дослідження показують, що в разі розлучення більшість батьків втрачають контакт зі своєю дитиною на протязі двох років після уходу з родини.

Найгірше, що діти починають сприймати зраду як нормальне явище в сімейних стосунках, адже так поводилися батьки. І, коли вони самі створюють родину, то ситуація повторюється. Дівчатка, матері котрих розлучились, дуже часто й самі розлучаються, оскільки просто не довіряють своїм партнерам. А хлопчики в дорослому віці очікують від своїх обраниць лише сварок та скандалів, через що довгий час не наважуються на створення родини.


Поделитесь в соцсетях: