З наближенням теплих днів варто потихеньку замислитись про підготовку до сезону купання. Адже з настанням весни з'являються умови для ретельного обстеження басейну. Весняний огляд може виявити механічні пошкодження поверхні басейну чи інших елементів. Це відбувається через залишок води на матеріалі, з якого виготовлений басейн, що зберігався за дуже низьких температур. Пошкодження покриття може бути спричинене і неправильним збиранням.

Весняний клопіт: як підготувати басейн до купального сезону

Комплексне чищення басейну


Для початку починаємо вручну видаляти бруд із дна та стінок басейну. Видалення старого засохлого бруду може бути утруднене, але не слід використовувати абразивні матеріали або жорсткі щітки, які можуть пошкодити покриття басейну. Якісні засоби догляду та різноманітні аксесуари пропонує магазин басейнів та обладнання V4Y, який допоможе знайти все необхідне для обслуговування та експлуатації. Навіть якщо ви припускаєте інтенсивне прибирання, краще використовувати:
  • бавовняну тканину або замшу;
  • мікрофібру;
  • губку для миття посуду;
  • щітку з м'якою щетиною.
Для очищення басейну рекомендується використовувати спеціальні лужні препарати у вигляді гелю або рідини, які ефективно видаляють бруд, жир та кіптяву. Важливо вибирати засоби, що містять гідроксид натрію, спирт та неіоногенні ПАР. Препарати для чищення басейну густішої консистенції краще діють на вертикальних поверхнях садового басейну. Не рекомендується використовувати миючі засоби, якщо ви не впевнені, що вони є безпечними для матеріалів, з яких виготовлений басейн.

Перевірка пристроїв та боротьба з мікробами


Не забудемо також про очищення додаткових елементів та пристроїв басейну, таких як насоси та фільтри. Бруд, що залишився після зими, сприяє розмноженню мікроорганізмів, які згодом можуть потрапити у воду басейну. Тому необхідне регулярне очищення та дезінфекція відповідно до рекомендацій виробника.

Устаткування необхідно ретельно промити, а використані змінні елементи, наприклад, фільтри, замінити новими. Також необхідно наперед перевірити технічний стан механічних пристроїв.

Перш ніж наповнити чистий садовий басейн водою, варто використовувати спеціальний засіб, що запобігає зростанню водоростей та помутнінню води (що часто відбувається у воді басейну). Цей препарат повинен мати нейтральний pH і бути біорозкладним. Розподіливши його по дну і стін басейну, залишаємо на деякий час, а потім даємо висохнути. Тільки після цього можна приступати до заповнення басейну водою.

Як очистити воду в басейні


Після заливання в басейн прісної води необхідно відрегулювати рівень рН за допомогою відповідного тестера. Оптимальний рівень pH води у басейні становить від 7 до 7,4. Якщо ці значення не відповідають цьому критерію, необхідно скористатись заходом для коригування pH води у басейні у більшу чи меншу сторону.

Потім ми використовуємо хімію для басейнів і дезінфікуємо воду за допомогою препарату хлору, який знищує мікроорганізми та запобігає їх поверненню. Препарат хлору може бути доступний у різних формах, таких як:
  • таблетки;
  • гранули;
  • рідина.
Найзручніше це робити за допомогою спеціальних плаваючих дозаторів хлору, які виконують це завдання автоматично. Це безпечніше для нас, ніж коли ми наносимо ці препарати вручну. Щоб мікроорганізми були знищені, варто використовувати два різні засоби. Спеціалізована компанія V4Y пропонує широкий вибір хімії для басейнів. Важливо ретельно дотримуватись рекомендацій виробника щодо дозування, яке залежить від розміру басейну.

Після виконання всіх цих кроків ваш басейн готовий до безпечного використання протягом усього сезону. Правильна підготовка басейну забезпечить вам і вашим близьким задоволення та освіження у спекотні дні.

Читайте на тему: Проблеми з вухами після басейну: ЛОР-лікар пояснює, що робити


Поделитесь в соцсетях: